wordpress-seo

Consells per millorar el SEO en WordPress

Tots sabem què és WordPress: un gestor de continguts gratuït fàcil d’utilitzar que funciona amb plantilles o temes. Però el que no tothom sap és com millorar el SEO a WordPress dels teus articles per donar-li més difusió i visibilitat als teus continguts.

La forma més senzilla de poder fer-ho és usant plugins, que serveixen per ampliar les funcions que WordPress t’ofereix des d’un primer moment. Un dels plugins més pràctics i útils és WordPress SEO Yoast, encara que existeixen molts altres que ofereixen un gran ventall de possibilitats. Si aquest tema t’interessa, podem explicar altres plugins i per a què serveixen en posts futurs.

Com utilitzar el plugin WordPress SEO Yoast

Quan ja el tingues instal·lat, WordPress t’anirà indicant què has d’anar fent i quina informació has ampliar o reduir per aconseguir un major posicionament SEO a WordPress i una millor difusió, com comentàvem al principi d’aquest post.

El primer que hauràs de fer és redactar el títol i el cos de l’article com sempre ho fas. Més avall veuràs un apartat independent anomenat “Yoast SEO“. Ho veus? Bé, doncs comencem:

Snippet

El snippet serà el primer que et aparegui en WordPress SEO Yoast. I així és com es veurà el teu contingut a la cerca de Google segons el contingut que li has llançat a la plataforma WordPress. Dins el snippet hem de diferenciar el títol, el slug i la meta description, encara que els 3 tenen alguna cosa en comú: la paraula clau ha d’aparèixer. És pràcticament el més important si el nostre objectiu és millorar el SEO dels nostres articles a WordPress.

Paraula clau

Com hem esmentat fa un moment, la paraula clau del teu article és el primer que has de tenir clar. Fins i tot abans de començar a redactar. Ja que aquesta ha d’estar present al llarg de l’article i en el seu títol, al slug i meta descripció i en almenys un títol d’algun subapartat.

Per això, WordPress Yoast SEO et demana que indiquis quin és el teu keyword. Per poder analitzar si apareix suficient al llarg del contingut que has bolcat a la plataforma.

Com de vegades pot resultar poc natural que apareguin sempre les mateixes paraules en el teu article, pots utilitzar paraules secundàries o variacions de la teva keyword i així millorar la teva SEO a WordPress. Ja que, com segur ja saps, Google penalitza el “antinatural”.

Anàlisi de contingut

Al final de l’apartat de WordPress SEO Yoast, et trobaràs l’anàlisi de contingut. Aquest funciona mitjançant un codi de colors, que és el següent:

  • Roig: mala optimització. Hauràs de revisar allò que t’indica en aquest color per millorar el teu posicionament WordPress.
  • Taronja: regular. El millor és que intentes que tots els cercles siguin verds, encara que moltes vegades és molt difícil perquè quede de manera natural.
  • Verd: perfecte. Aquest color indica que tot allò que WordPress SEO Yoast analitza està correctament optimitzat.

Altres consells per a millorar el teu SEO en WordPress

Col·loca títols i subtítols

Divideix el teu contingut en títols (H1) i subapartats (H2 o H3) perquè el contingut de l’article quede molt més clar. Però cal anar amb compte, ja que si fraccionem en excés el text, podem aconseguir embolicar el lector i que arribe a ser contraproduent.

Insereix enllaços

Els enllaços enriqueixen moltíssim el text. Intenta incloure almenys 2 o 3, i que hi hagi tant interns (links a altres dels nostres posts) o externs (altres pàgines webs) per millorar el SEO a WordPress.

Inclou imatges o vídeos

A qui no li agrada que un article tingui imatges o vídeos? El contingut passa a ser molt més visual amb tan sol incloure una imatge. A més, d’aquesta manera, acontentem a tot tipus de públic. És a dir, hi ha persones que prefereixen llegir allò que volen saber, i hi ha altres (sobretot els més joves) que prefereixen veure-ho o escoltar-lo. I això és el que s’aconsegueix amb les imatges i els vídeos.

De tota manera, perquè les imatges aconsegueixin millorar la teva SEO a WordPress, hauràs d’incloure l’etiqueta “alt” i en ella descriure en poques paraules què mostra la imatge. Com no! En aquesta descripció cal incloure almenys una vegada en alguna de les imatges de l’article la keyword.

Posa a l’article categories i etiquetes

Dins de WordPress, just al costat dret del plugin SEO Yoast, podràs veure dos apartats: categoría i etiquetes. D’una banda, les primeres serveixen per poder encasellar els diferents articles del teu blog i arribar més ràpid a l’usuari. I d’altra banda, les etiquetes classifiquen al seu torn les diferents categories. És a dir, amb les etiquetes es pot filar encara més prim.

Crea contingut responsive

Actualment podem connectar-nos a un blog des d’un ordinador, una tauleta o un mòbil. Connectar-se a la xarxa a través d’un o altre dependrà d’on sigues, del temps que vagis a estar connectat, de l’edat de l’usuari … Per això, és important adaptar el contigut a tots els dispositius. A més de millorar la teva SEO a WordPress, aconseguiràs que el teu article tinga una major difusió en tenir la possibilitat d’arribar a tots els usuaris des de qualsevol dispositiu.

Si tens en compte tots aquests consells, podràs arribar a nous lectors, encara que ací et deixem una guia completa sobre com millorar el posicionament SEO del teu article en WordPress..

Finalment, volem aconsellar que el més important en SEO és analitzar. Analitzar quina és la paraula clau, és clar, però també qui són els teus lectors, què busquen al blog i com els agrada que moatres el contingut en WordPress. Però sobretot, quin tipus de contingut els atrau. Només d’aquesta manera aconseguiràs que cada setmana visiten el teu blog per veure si has publicat un nou article.