recaptcha

Velocitat de càrrega de pàgina millorada incloent reCaptcha a WordPress

Un sistema per evitar el trànsit de programes o bots automatitzats és el projecte reCaptcha de Google. Este projecte ha evolucionat de la versió v1 a la v3, i amb aquesta última versió, també anomenada reCaptcha invisible, que va aparèixer el 2018, als usuaris humans se’ls permet no haver de prendre cap acció per verificar que no són robots, fins i tot mitjançant la comprovació d’imatges de Google Street (v1) o una caixa de ‘Jo no sóc un robot’ (v2).

Per fer-ho, introdueix una anàlisi de riscos i desenvolupa diferents perfils de risc, la qual cosa ajuda els administradors web a verificar que la IP que volen identificar-se en un sistema és una persona real i no un programa maliciós.

Velocitat de càrrega de pàgina millorada incloent reCaptcha a WordPress

Aquesta nova versió de reCAPTHA no exigeix ​​res a l’usuari, s’executarà en segon pla, classificant i identificant automàticament els usuaris entre robots o humans, utilitzant un sistema de puntuació basat sobre les pautes de la seua activitat, elaborant diferents perfils de risc.

Però l’ús d’aquest plugin a WordPress fa que la velocitat de pujada de la nostra pàgina s’alenteixi, afectada per la puntuació de PageSpeed.

Velocitat de càrrega de pàgina millorada incloent reCaptcha a WordPress

Per exemple, una pàgina que té un valor al PageSpeed Insights of 93 de Google passa quan s’integra el reCaptcha a 50 (una pèrdua de 43 punts), a causa de la càrrega útil de codi addicional per a l’execució.

Velocitat de càrrega de pàgina millorada incloent reCaptcha a WordPress

Per evitar aquesta disminució en la velocitat de pujada de la web podem ajornar la càrrega d’aquest plugin fins al moment en què l’usuari interactua amb la web. Aquest ajornament ha d’estar d’acord amb el que fa l’usuari quan es carrega el lloc web. Així, per exemple, si ens diferenciem fins que es fa un desplaçament i el formulari on s’ha de realitzar el control d’accés apareix inicialment a la nostra pàgina web, sense desplaçar-se, i l’usuari hi interactua, el connector reCaptcha no permetrà enviar el formulari perquè no ha carregat el seu codi al navegador de l’usuari.

Per evitar este problema, podem ajornar la càrrega de recàrrega, però recarregar-la a qualsevol interacció de l’usuari, per exemple, en moure el ratolí.

En el mercat hi ha diferents extensions que permeten ajornar la càrrega de qualsevol codi JavaScript, però si no poden realitzar les funcions específiques necessàries, podeu recórrer a un desenvolupador web que analitza el cas específic de les pàgines amb problemes de velocitat de càrrega i desenvolupar el codi específic que millora el seu posicionament.

Per la nostra banda, a Doowebs tenim el següent plugin que s’instal·la a WordPress i ens ofereix una solució a este problema, millorant enormement la velocitat de la web en què s’ha inclòs reCaptcha de Google en el plugin Contact Form 7.

Pots descarregar i instal.lar en WordPress de forma gratuïta.