page-speed

Què és Page Speed ​​i com aprofitar-ho per accelerar la teva web

En el procés d’optimitzar una web hi ha multitud de variables determinants, i el page speed és una de les més importants.

Bàsicament, es tracta del temps que necessita una pàgina per carregar. Però… Saps quin és el page speed de la teva web?

I, sobretot… Saps com millorar-la per augmentar-ne el rendiment?

En aquest post t’expliquem tot el que cal saber per optimitzar el teu projecte online. Anem a això!

Com es pot conèixer la velocitat de càrrega? Parlem de Google Insights

Per saber quin és el temps de càrrega d’una web, Google va llançar Page Speed: un programari que permet fer un diagnòstic complet sobre tot allò que afecta el page speed d’una web.

Però a més de mostrar la velocitat de càrrega, aquest programa informa sobre quines són les millores que cal fer en determinada web per optimitzar el seu rendiment.

Tot i que la majoria té a veure amb assumptes tècnics de SEO, també preveu altres variables que afecten l’experiència d’usuari, com la seguretat, la fluïdesa o l’accessibilitat.

Utilitzar Google Page Speed ​​és fàcil. Només cal ingressar la URL de la web i, en pocs segons, l’eina fa un diagnòstic en profunditat. Diagnòstic que quantifica mitjançant una puntuació en què 100 és el valor més alt, és a dir, obtenir un 100 significa que estem davant d’una web perfectament optimitzada.

Després del diagnòstic, l’eina aporta diverses dades útils:

  • Puntuació global de la web.
  • Resum de suggeriments:
    • En verd mostra les variables que s’han treballat adequadament i que, de moment, no necessiten modificacions.
    • En groc informa sobre les variables que caldria modificar a curt o mitjà termini.
    • En vermell, els factors que requereixen una millora urgent, ja que estan afectant negativament lexperiència dús i el SEO de la web.

Com és obvi, obtenir una puntuació del 100% a Google Page Speed ​​seria lobjectiu últim de molts llocs web. No obstant això, no cal obsessionar-se amb aquesta puntuació, ja que obtenir el màxim no garanteix el primer lloc a les SERPs.

Aquí entren també altres variables, com les accions de la teva competència, la velocitat mòbil, la seguretat, les cites des d’altres sites etc.

Millors pràctiques per optimitzar el Page Speed

A continuació, us donem una sèrie de consells pràctics per millorar el page speed.

Disseny responsive

Tot i que el disseny responsive s’orienta sobretot a la part estètica i visual, també és important per millorar el page speed.

Els continguts mòbils són més lleugers que els que es carreguen a l’ordinador, amb la qual cosa s’evita la càrrega de certa informació i aconsegueix una velocitat més alta.

Crea una AMP

Les AMP (Accelerated Mobile Page) són unes pàgines creades per Google amb l’objectiu d’accelerar la càrrega de les webs als dispositius mòbils.

Si et disposes a crear una web de continguts, escull aquest tipus de pàgina. Si ja la teniu creada, utilitzeu WordPress i no voleu alterar tots els codis, us recomanem instal·lar el plugin AMP for WP, o l’oficial d’AMP Project Contributors.

Però això sí, per a una integració òptima necessitaràs suport d’un desenvolupament a mida (en això et podem ajudar 😉

Optimitza les imatges

Les imatges són importantíssimes per captar latenció de lusuari i millorar la fluïdesa visual dun lloc web. No obstant això, abusar-ne o no optimitzar-les correctamentpot afectar greument el temps de càrrega.

Tingues en compte que disminuir el pes no significa restar qualitat a la imatge i, de fet, hi ha eines i compressors d’imatges com Optimizilla, JPEGmini o Trimage que t’ajuden a optimitzar les imatges de la teva web sense restar qualitat. Ja sigui de manera manual o directa.

Ajorna la càrrega d’imatges

En accedir a una pàgina web, sigui des del dispositiu que sigui, no totes les imatges que hi ha es veuen des del primer moment, oi? L’usuari haurà de fer scroll o entrar en determinades seccions per arribar-hi a poc a poc.

Doncs bé: és molt recomanable prioritzar la càrrega de les imatges en funció de l’ordre en què es veuran, de manera que es vagin carregant a mesura que l’usuari es desplaça per la web. Si teniu un WordPress, us recomanem l’eina Lazy Load.

Compressió de la web

En lloc de mostrar a lusuari la pàgina web completa, els navegadors actuals estan programats per oferir una versió comprimida més petita.

Si utilitzeu el compressor gzip, podeu reduir la seva mida fins a un 90%, cosa que no necessàriament afecta l’experiència d’ús i que pot minimitzar el temps de càrrega.

Evita les redireccions

Cada vegada que s’ha de redirigir un usuari a una altra pàgina de destinació, el processament de la web s’atura, sumant alguns mil·lisegons al temps de càrrega.

Per evitar les redireccions, us aconsellem apostar per un disseny receptiu, cosa que garanteix una correcta experiència d’ús, independentment del dispositiu on es trobi l’usuari.

Finalment, una auditoria d’enllaços interns per detectar els que tinguin una redirecció n’hi haurà prou també no només per reduir temps de càrrega, sinó també per traspassar de manera més eficient el càlcul per al seu posicionament.

En definitiva, us recomanem utilitzar l’eina Google Page Speed ​​Insight i aplicar aquests consells pràctics per optimitzar el rendiment de la vostra web. Recorda que a Doowebs comptem amb els millors especialistes en desenvolupament i optimització web. Si vols rebre atenció personalitzada… Contacta amb nosaltres! Estarem encantats d’ajudar-te.