tendències-ecommerce

Tendències a eCommerce per al 2021

Més enllà de trobar-se al seu millor moment, les tendències eCommerce apunten a un 2021 ple de canvis i innovació; any en què la inèrcia actual del sector continuarà creixent, impulsada per dos motors principals: els avenços tecnològics i les noves formes de consum.

Durant l’últim any, la pandèmia de Covid-19 ha impulsat encara més el desenvolupament del sector, que ha crescut en tres mesos igual que durant els últims deu anys, segons l’analista digital Benedict Evans.

Però… En quina direcció?

7 tendències del comerç electrònic de cara al 2021

Tot i que el futur és incert, ja podem afirmar algunes de les tendències d’eCommerce per al 2021. Si tens un negoci en línia, o si busques crear un ecommerce… Pren nota!

 1. Experiències de compra personalitzades

Si bé ja s’intenta des dels darrers anys, el desenvolupament del Big Data permetrà personalitzar l’experiència del clientde manera molt més precisa i directa. L’obtenció i l’anàlisi de grans quantitats de dades ofereix informació molt rellevant sobre el client: necessitats, gustos, formats, dispositius, llocs…

El resultat no serà altre sinó la hiper personalització dels continguts a través de diferents canals.

I en aquest sentit, l’storytelling hi té molt a dir. El poder d’una bona història ha quedat demostrat durant les darreres dècades, i les marques ho hauran d’aplicar per crear vincles duradors i de qualitat amb els seus públics.

La realitat augmentada i la realitat virtual són altres aplicacions tecnològiques per millorar l’experiència de compra a nivells inimaginables. Companyies com Lowe’s, Ikea o Sephora ho han demostrat amb les seves campanyes més recents.

La clau és trobar la forma més atractiva i original de captar l’atenció dels potencials clients. La seva atenció… I els seus cors, i és que les emocions ocupen un lloc central a la nova era de la comunicació.

 1. IA per influir sobre les decisions de compra

Les possibilitats de la Intelligència Artificial (IA) no coneixen límits i, com a tal, es preveu durant el 2021 un avenç considerable a l’hora de predir tendències i comportaments durant el procés de compra per així influir-hi i encaminar el client cap a la transacció final. Una cosa molt relacionada amb el Big Data.

 1. Comerç mòbil

El 60% del trànsit en comerç online es realitza des de tablets i smartphones, segons un estudi de SalesForce. Això significa que les botigues en línia estan abocades a l’eCommerce i, per això, les tendències eCommerce per al 2021 apunten a un augment de pagaments mòbils. De fet, les empreses estan prenent consciència de la importància d’oferir checkouts veloços i eficients per minimitzar la taxa d’abandó durant el procés de compra.

 1. Lliuraments veloços

La majoria dels comerços en línia no ofereixen ‘same day delivery’. És a dir, enviament del producte durant les 24 hores següents a la compra, si és possible el mateix dia. No és una novetat, però els clients actuals estan cada vegada més acostumats a aquest tipus de facilitats i, si no li dónes tu, li donarà la seva competència.

Els especialistes apunten que fins i tot els petits comerços locals incorporaran aquest sistema als seus lliuraments, en molts casos, amb el suport dels outsourcings logístics.

 1. Novetats al packaging

La manera com es presenta el producte és molt important en tots els sectors, però especialment en el comerç electrònic, ja que el client no el pot veure ni tocar fins a obrir el paquet.

Per això, és fonamental estar al dia de les tendències del 2021 de packaging de productes eCommerce. Apunten a quatre característiques bàsiques que moltes marques ja estan aplicant:

 • Packaging revelador. Paquets transparents o amb certes transparències per deixar veure linterior.
 • Paleta de colors suaus. Transmet més naturalitat i simpatia.
 • Textures atrevides. Per compensar el minimalisme del paquet i el seu color, algunes marques ja estan provant amb textures cridaneres als embolcalls.
 • Flat design. Les illustracions ‘planes’ segueixen de moda de cara al 2021 i, com a tal, s’insereixen al packaging per aprofitar el seu potencial visual.

Recorda que parlem de tendències, però cada companyia ha de triar el disseny que pugui transmetre millor la seva identitat corporativa per mantenir la coherència de marca.

 1. Subscripcions mensuals

Les tendències eCommerce estan obligant les empreses a llançar nous models de negoci. Gegants com Amazon Prime Now demostren que el sistema de subscripcions mensuals pot funcionar molt bé fins i tot en el sector retail, cosa que permet oferir als clients un valor afegit i add-ons (extensions dels productes o serveis que han comprat).

 1. Mails interactius

El contingut escrit està bé. És fonamental, de fet. Però ja no és suficient: ara els públics busquen la interactivitat i les noves experiències, per a això, existeixen eines com:

 • Menús desplegables, perquè l’usuari obri les pestanyes que us interessen consumint únicament la informació que voleu veure.
 • Videomarketing. Aquest i altres nous formats tenen un enorme potencial per captar clients en campanyes de correu electrònic màrqueting. Aprofita’ls.
 • Compres ‘in situ’. Permeten minimitzar els passos que ha de fer l’usuari en el procés de compra per augmentar les possibilitats que el finalitzi amb èxit.

Des de Doowebs som especialistes en tot allò relatiu a la creació de pàgines web. T’agradaria rebre atenció personalitzadaper aplicar al teu negoci digital les tendències eCommerce de 2021? Poseu-vos en contacte amb la nostra empresa de disseny de pàgines webi demana un pressupost. Sense compromís!