joomla

Com traduir els àlies dels menús en Falang 1.2.0

Malgrat que les noves versions de Joomla! ja porten un sistema de traduccions natiu, tots els usuaris de versions anteriors estem habituats a utilitzar JoomFish. Jo mateix he intentat utilitzar el gestor de traduccions natiu de Joomla! 2.5, però m’agrada més utilitzar un component com Falang per a realitzar les traduccions.

Després d’instal·lar Falang i començar a utilitzar-lo em vaig adonar que no emdonava la possibilitat de traduir els àlies de menú, així que investiguí i em vaig trobarque aquesta opció encara no està habilitada en Falang, per la qual cosa s’ha d’afegirmanualment. A continuació explique com fer-ho:

Hem de modificar el fitxer menu.xml que es troba en\administrator\components\com_falang\contentelements en aquest fitxer substituïm el codi:

<field type="readonlytext" name="path" translate="0" posthandler="saveMenuPath">Menu Path</field>Per:

<field type="text" name="path" translate="1" posthandler="saveMenuPath">Menu Path</field>
L’única pega que te açò és que el mòdul de Falang per canviar d’idioma deixa de funcionar correctament. El que he fet davant aquest nou problema és crear un mòdul d’HTML personalitzat amb links que van a la “Home” de la web a cada idioma, encara que no és el mateix que el mòdul de Falang, prefereixo aquesta solució a no poder traduir els àlies dels menús.