migrar wordpress

Com migrar WordPress manualment en cinc passos senzills

Vols millorar el teu lloc web de WordPress i la millor opció que t’han proposat és canviar de servidor. Potser no saps res al respecte i et entrin els nervis, però tranquil. No has de espantar-te.
Venim per explicar-te com fer-ho en uns senzills passos. Des de Doowebs també podem ajudar-te. Som experts en disseny web a València. Encara que després de llegir el post, és una tasca que podràs intentar fer per tu mateix.
Avui dia migrar WordPress manualment és molt senzill. És un procés que no requereix massa coneixement. Simplement amb saber manejar-te amb l’ordinador i amb la xarxa, seràs capaç de fer-ho.
La migració consisteix en canviar d’un hosting a un altre hosting. Són passos senzills i molt ràpids. A més, per poder dur endavant la còpia de la teva web, heu de tenir clar que no caldrà l’ajuda de plugins. Insistim en que tu pots fer de forma manual i et explicarem com.

5 passos que has de seguir per migrar a WordPress manualment

Canviar un WordPress de servidor no és gens complicat. Això sí, has de seguir un ordre perquè tot vagi rodat. Al final del procés, la teva web millorarà i això és sinònim de garantia d’èxit. Quins passos hem de seguir:

1. DESCÀRREGA D’ARXIUS DEL WEB DE ORIGEN

En primer lloc, has de saber que per a poder migrar a WordPress manualment al lloc de destinació, cal descarregar els arxius de la teva web d’origen.
Ho aconseguirem fer fàcilment accedint a un gestor FTP, com per exemple, FileZilla. Una vegada que tinguem establerta la connexió amb el servidor on es troba la carpeta que conté els arxius de la web, es copia a la carpeta de destinació en el dispositiu on es porta endavant la migració.

2. CREACIÓ D’UNA CONNEXIÓ A HOSTING DE DESTINACIÓ EN UN GESTOR FTP

A continuació, has de crear una nova connexió al servidor de destinació per tenir un lloc on poder pujar els arxius de la web que vols migrar.
Cal accedir al gestor FTP que anteriorment hem esmentat. Un cop allí, crear una nova connexió, donar-li nom i accés al servidor on es vol guardar els arxius. Amb aquests passos s’obté la nova ubicació de la web migrada.

3. PUJADA DELS ARXIUS DE L’HOSTING D’ORIGEN

Veritat que de moment no sembla complicat ?, seguirem. Un cop assolits els dos passos que t’hem explicat anteriorment, cal accedir de nou al gestor FTP.
Quan estiguis dins, has d’obrir la carpeta on han estat descarregats els arxius de la web d’origen. Per poder pujar-los, hi ha la possibilitat de copiar i enganxar-los. També tens l’opció d’arrossegar directament a la carpeta de destí. Fes-ho com més còmode et resulti, al final el resultat és el mateix.

4. CREACIÓ DE LA BASE DE DADES

Ens acostem al final i aquest és un dels passos més importants. Un cop arribats a aquest punt, és necessari l’ús d’un administrador de base de dades. Per exemple, podem utilitzar el phpMyAdmin. Després d’accedir a l’administrador, es crearà la base de dades del web original donant-li un nom.
Més tard, en el mateix phpMyAdmin accedeix a la taula “_options” i modifica el valor de les variables “siteurl” i “home” amb la nova URL.
Seguidament, perquè la migració de WordPress manual sigui correcta i el teu lloc web es pugui connectar amb el servidor de la base de dades, cal fer modificacions a l’arxiu wp-config.php. Has d’especificar les dades de connexió amb la base de dades.
Els camps que s’han de modificar són els següents:
define ( 'db_name', 'nom_de_la_BBDD');
define ( 'DB_USER', 'nom_d'usuari');
define ( 'DB_PASSWORD', 'contrasenya');
define ( 'DB_HOST', 'nom_del_hosting');
define ( 'DB_CHARSET', 'codi_charset');
define ( 'DB_COLLATE', ");
/ * Aquest camp serveix per acarar, en cas de dubtes és millor no modificar-ho* /

5. GUARDAR ENLLAÇOS PERMANENTS I SUBSTITUIR ELS ENLLAÇOS DEL WEB

Hem arribat a l’últim pas i pràcticament no t’hauràs assabentat. Ja t’hem advertit que seria alguna cosa ràpida i senzilla a l’inici. Per acabar, has d’anar a l’apartat d’opcions de WordPress. Trobaràs els enllaços permanents. En aquesta secció cal guardar-los de nou.
Després de canviar eixos enllaços permanents, has d’utilitzar el connector Velvet Blues Update URLS per substituir de forma definitiva les adreces amb el domini antic pel nou.
Així arribarem al final i hauràs pogut migrar WordPress manualment en cinc senzills passos que no t’hauran donat massa mals de cap. La migració web estarà conclosa amb èxit i és el moment de gaudir del teu nou servidor.
Recorda que t’hem explicat la forma més senzilla de moure’t d’un hosting a un altre, però si prefereixes que un professional s’encarregui de la feina, en Doowebs podem ajudar-te. Som especialistes en disseny i desenvolupament WordPress. El teu lloc web serà l’enveja de la resta.