crear-tienda-online-woocommerce

Passos per crear una botiga online a Woocommerce

Vols crear una botiga en línia a WooCommerce?

És un dels plugins més populars de WordPress, ja que permet construir un eCommerce de manera fàcil i intuïtiva, així com personalitzar-lo i gestionar-lo. De fet, compta amb una quantitat enorme de plugins que permeten enriquir les seves funcionalitats i millorar l’experiència d’usuari, entre altres avantatges:

  • No requereix coneixements de programació
  • És compatible amb la majoria de les plantilles gratuïtes i comercials de WordPress
  • Admet pràcticament tots els modes de pagament
  • És compatible amb els protocols de seguretat SSL
  • És gratuït i de codi obert

A més, WooCommerce permet crear botigues escalables, cosa que significa que pots començar comercialitzant amb un catàleg molt reduït de productes i, de mica en mica, anar ampliant-lo fins a recollir més de 100.000 articles diferents sense problemes de rendiment.

Tot això sona molt bé, però… com crear una botiga en línia amb WooCommerce?

Ho veiem pas a pas! ⬇️?

8 passos per crear el teu eCommerce amb WooCommerce

1. Compra un domini lliure

És el primer pas per llançar el teu projecte en línia. Per comprar un domini, has d’accedir a plataformes especialitzades en venda de dominis i registrar el teu propi. Un cop fet, ja podràs allotjar-lo al servidor que hages triat per al teu eCommerce.

I com saber la disponibilitat per registrar un domini? Pots acudir a Dondominio, Godaddy, Namecheap, Arsys o altres plataformes similars, que t’indicaran quins són els dominis lliures.

2. Contracta un servei de hosting

És una de les potes fonamentals de tota botiga en línia. Del hosting que contractis dependrà en gran manera la qualitat, la disponibilitat i el bon funcionament del teu lloc web.

?? Descobreix aquí com escollir el millor hosting per a la teva web a WordPress.

3. Trieu el tema

Quina estructura i aspecte vols que tinga la teva botiga en línia?

WordPress ofereix diferents opcions, tant gratuïtes com de pagament, així com editors visuals que us ajudaran a organitzar la botiga en línia de forma àgil i intuïtiva.

Recordainstal·lar un tema 100% compatible amb les funcionalitats de WooCommerce i que, a més, pugui donar resposta a les necessitats del teu lloc web.

En aquest punt, et recomanem instal·lar un page buildero constructor de pàgines web per facilitar el disseny i maquetació de la teva botiga online mitjançant el sistema drag and drop (arrossegar i deixar anar).

4.Instal·la un certificat SSL

Tot eCommerce ha de comptar amb certificat SSL; un sistema de seguretat que permet xifrar les dades en un format que només es pot llegir si es disposa de la clau de desxifrat.

5. Instal·la WooCommerce

Un cop tingues el teu domini registrat, el allotjament contractat i la plantilla seleccionada, és el moment de passar a lacció. Però, com instal·lar WooCommerce?

Aquest connector de WordPress s’instal·la igual que qualsevol altre.

Només heu d’anar a l’apartat d’Administració > Plugins > Afegeix-ne de nou.

Escriu ‘WooCommerce’ al cercador i selecciona-ho. Després de prémer ‘instal·lar ara’, espera uns minuts que es realitze el procés i, un cop fet, selecciona ‘Activar’.

Un cop instal·lat, l’assistent del plugin intentarà vendre’t serveis addicionals, però també t’oferirà algunes funcionalitats que et poden ajudar a configurar WooCommerce.

6. Configura la informació bàsica

El primer que es mostra és un petit tutorial que, a més, et permet configurar alguns elements del lloc: la moneda, els mètodes de pagament, la ubicació… Pots aprofitar per a introduir la informació bàsica del teu lloc web i afegir els connectors necessaris.

Bàsicament, et recomanem afegir:

  • Localització geogràfica de la botiga física
  • Tipus de productes que vens
  • Moneda que utilitzaràs
  • Formes de pagament (et permet escollir entre dos mètodes en línia, que són PayPal i Stripe, i tres offline: transferència bancària, xec i contra reemborsament).
  • Plugins bàsics recomanats per WooCommerce

Tingues en compte que tot això pots modificar-ho més endavant, per tant si no tens clara tota la informació o no saps quins plugins instal·lar, pots fer-ho més tard.

Només queda activar la configuració, i llest! Acabes de crear una botiga en línia amb WooCommerce.

7. Afegeix productes al catàleg

Tenia una botiga anteriorment? Tens dues maneres de crear el teu catàleg; des de zero, afegint els productes un a un, o importar-los del catàleg d’un altre eCommerce propi.

Si tens molts productes, aquesta serà la fase més costosa, encara que no és complicada:

Has d’anar afegint els productes mitjançant l’editor de text enriquit i els formularis que et proporciona WordPress amb l’ajuda de l’assistent, que sol·licitarà la informació que has d’afegir: nom del producte, imatge, descripció, característiques…

8. Tria el tema de WooCommerce

WooCommerce us haurà obert tema StoreFront després de la instal·lació. Pots limitar-t’hi o, si vols accedir a altres funcionalitats de maquetació, pots seleccionar un altre tema compatible.

Recorda que aquesta decisió no s’ha de fer a la lleugera, ja que del tema dependrà en gran mesura el resultat visual i el funcionament de la teva botiga en línia. Per això, des de Doowebs us recomanem analitzar diferents repositoris de temes i triar la plantilla que millor s’adapte a les característiques del vostre projecte.

En aquest punt ja has de tenir una botiga en línia construïda i en funcionament.

A partir d’aquest moment, és important atendre totes les tasques que cal fer en una botiga física o, en aquest cas, digital: control de comandes i enviaments, gestió de l’estoc, devolucions, atenció al client…

Necessites ajuda per crear la teva botiga online a WooCommerce?

Consulta al nostre equip de Doowebs: la teva empresa de disseny i desenvolupament web a València.