wordpress-desmintiendo-topicos

Desmentint falsos tòpics sobre WordPress

WordPress és el CMS més usat en internet per al desenvolupament de pàgines web, no obstant això, hi ha alguns falsos mites que s’han fet populars i alguns clients ens han comentat alguna vegada, seguidament explicarem alguns d’ells:

És només per a blogs

En els seus inicis va ser pensat per a blogs, però amb el temps ha anat evolucionant a ser un CMS complet per al desenvolupament de llocs web i aplicacions web.

Es poden dur a terme projectes bastant complexos i amb l’ús de la REST API poder desenvolupar aplicacions externes que connecten amb el sistema de WordPress.

No serveix per a webs complexes o grans empreses

Per la nostra experiència professional podem dir que hem desenvolupat webs bastant complexes amb WordPress, tant per a Pimes com per a grans empreses i multinacionals.

En la web oficial ens mostren les millors webs realitzades amb WordPress, en algunes d’elles veiem empreses i marques conegudes internacionalment, entre elles: Disney, Sony, Meta, Microsoft…

En la web oficial de WordPress.org podem trobar alguns exemples:

Desmentint falsos tòpics sobre WordPress

No és segur

WordPress compta amb una àmplia comunitat d’usuaris i desenvolupadors que constantment treballen a millorar la seguretat. No hi ha cap sistema 100% segur, però si es manté el CMS actualitzat, els plugins i s’implementen les mesures de seguretat adequades és bastant més difícil que tingues problemes de seguretat.

Per tant, és molt important el manteniment web del WordPress periòdicament per a estar més tranquils davant possibles atacs i amenaces de seguretat.

És lent

Normalment, WordPress és ràpid si s’ha desenvolupat i es configura correctament. És important tindre en compte diversos aspectes: amb una correcta optimització, desenvolupament i configuració del servidor d’un lloc WordPress pots obtindre excel·lents resultats de rendiment.

Per a una correcta optimització de la velocitat de càrrega del lloc web és recomanable tindre en compte:

  • Plantilla optimitzada amb codi net o a mesura
  • Configurar correctament el servidor
  • Carregar només el codi necessari
  • Evitar plugins innecessaris
  • Optimització del codi, imatges i continguts

Està limitat per les seues plantilles

Les plantilles predissenyades ens ajuden a realitzar llocs ràpids i pot ser que aquestes tinguen els seus límits per a l’usuari, encara que després qualsevol desenvolupador pot afegir i modificar funcionalitats utilitzant un tema fill “child-theme”.

En qualsevol cas, per a un lloc web professional recomanem el desenvolupament d’una plantilla a mesura del projecte, en el qual dissenyadors i desenvolupadors professionals fan el treball completament a mesura de les necessitats del client.

El desenvolupament de la plantilla a mesura ens permet tindre total llibertat en el disseny de cada pàgina i element de la web. A més, amb l’editor de blocs Gutenberg (nadiu de WordPress), ens permet crear blocs personalitzats amb un disseny professional, en el qual l’usuari editor del lloc pot utilitzar en les diferents pàgines i posts que vaja a necessitar en la web.

Conclusions

WordPress és una eina molt potent que si s’usa correctament i de la mà de professionals és la solució perfecta per a la majoria dels llocs web.

Si el teu negoci es basa en internet o el teu lloc web és de vital importància per a la teua empresa, recomanem contractar un equip professional per al disseny, desenvolupament i màrqueting digital.

Necessites ajuda professional per al teu lloc WordPress?

Si vols necessites un lloc web, som la teua agència de disseny i desenvolupament web a València. Posa’t en contacte amb nosaltres i començarem amb el teu projecte!