crear ecommerce pasos

Com crear un ecommerce pas a pas


Si has arribat a aquest article, és probable que vulgues crear una ecommerce i tingues alguns dubtes del procés de creació d’aquest, perquè serveix, o alguns punts i factors que has de tenir en compte a l’hora de la seua creació.

Crear un ecommerce és un pas important, i requereix tanta feina com un negoci físic, per la qual cosa cal dedicar temps no només en atendre els possibles demanat i clients, també s’ha de treballar, realitzant continus desenvolupaments amb l’objectiu de millorar l’experiència dels usuaris a la pàgina i facilitar els processos de compra.

Què són els ecommerce

Un ecommerce és una plataforma de venda online , amb el qual es poden vendre productes i serveis mitjançant sistemes de pagament online.

Generalment, solen ser botigues de productes, però també podem trobar plataformes de cursos, eines, serveis en línia, etc

Tipus d’ecommerce

Els ecommerce, poden classificar-se en funció del tipus de públic al qual es vol enfocar. Aquests són:

B2B

Business to Business. Aquest tipus d’ecommerce, són empreses que venen productes o serveis especialitzats per a altres empreses.

B2C

Business to Consumer. Són empreses que utilitzen el seu ecommerce per vendre el producte al consumidor final, sense passar per una altra empresa intermediària.

C2B

Consumer to Business. Aquest model és la versió invertida a l’anterior, on el consumidor, es posa al servei de les empreses. Exemples clar d’aquest model poden ser les pàgines per a la contractació de freelancers.

C2C

Consumer to Consumer. Són pàgines on el consumidor es posa a disposició del consumidor. En pàgines tipus ebay o Airbnb passa això mateix.

Les millors plataformes ecommerce

Un cop ja hem vist els tipus d’ecommerce, cal conèixer en quines plataformes podem treballar i quin s’adapta millor a les necessitats del nostre projecte.


 crear ecommerce wordpress

WooCommerce

WooCommerce funciona en conjunt de WordPress , una plataforma centralitzada en webs de serveis i blocs, però amb aquest potent connector, podem agregar-li la funcionalitat de botiga online.

Es pot crear gratis i a partir de pocs clics, a més, si necessites algun desenvolupament específic, et pot resultar molt més fàcil trobar una persona que desenvolupe la feina (si no existeix ja) ja que compta amb una gran comunitat.

La pega, és que necessita més extensions que has d’instal·lar per a gairebé qualsevol cosa bastant bàsica.

PrestaShop

Aquesta plataforma està especialitzada en botigues onlines. Té al darrere una gran comunitat encara que no tan gran com l’anterior, però funciona molt millor per a botigues en línia.

És una cosa més complex de manejar però té bastant funcionalitats.

Magento

Per als desenvolupadors els resulta molt més fàcil crear desenvolupaments en aquesta plataforma, ja que és bastant escalable. A més, està creada pensant en el SEO i en la seguretat del web.

El pitjor d’aquesta plataforma és que molt difícil de manejar , sobretot per a aquells que no són desenvolupadors

OpenCart

Aquesta plataforma té més funcionalitats que WooCommerce però menys que PrestaShop , és un pas intermedi entre les dues, a més que el maneig és bastant senzill.

D’altra banda, el dissenys que ofereix solen ser un poc vells, de manera que potser necessitis el desenvolupament d’un disseny

osCommerce

És una plataforma una mica vella, però compta amb una enorme comunitat darrere i resulta bastant fàcil la gestió i creació de l’ecommerce.

No es recomana per a botigues grans ja que no és escalable .

Open Real Estate

És una plataforma especialitzada per a la venda d’immobles i territoris per la qual cosa funciona prou bé per a aquest tipus d’ecommerce, però no funciona tan bé per a altres tipus d’ecommerce que no siguen del seu nínxol ja que està bastant especialitzat.

Gairebé qualsevol cosa que necessitis per a aquesta plataforma portarà algun desenvolupament o pagament.

Passos per crear un ecommerce

Fins ara, hem identificat els tipus de ecommerce i les diferents plataformes existents, de manera que probablement ja tingues una idea en què vols treballar.

Ara cal conèixer quins passos hem de seguir en la creació de la nostra botiga i els punts a tenir en compte.

Anàlisi de l’entorn

És convenient que primer realitzem un anàlisi interna i un altre extern , amb l’objectiu de detectar tot allò que pot afectar el projecte i a estratègies futures que realitzem.

Alguns elements que podem investigar poden ser, estratègies de la competència, competidors, distància enfront d’ells, la imatge que oferirem, els recursos amb què comptem, funcionalitats es van a prioritzar en el projecte, etc.

DAFO

Un cop realitzat el nostre anàlisi amb tota la informació, farem crear un tauler DAFO , que ens ajudarà a detectar les nostres debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats.

El DAFO ens quedarà alguna cosa similar a això:




Amb això no serà molt més fàcil desenvolupar la nostra estratègia, així com visualitzar els nostres punts febles i en què ens hem de donar suport.

Avantatge competitiu

L’avantatge competitiu sol ser bastant útil per establir els diferents preus dels nostres productes o serveis en la nostra plataforma ecommerce.

Amb l’anàlisi realitzada al principi, veient preus de la competència i la qualitat que ofereix, en complementació de la nostra anàlisi DAFO, ens serà molt més fàcil entendre el concepte i fixar un preu final.

Buyer persona

El buyer persona és la definició del nostre client perfecte en funció de diferents variables , com poden ser l’edat, sexe, rang salarial, si tenen fills, el seu estat civil, el sector al qual es dediquen, etc.

Es poden definir diversos tipus de perfils, però per entendre això, sempre serà molt més senzill vendre un telèfon de gamma alta a persones amb rangs salarials més alts o camises de dona a dones, igual que camises d’homes a homes.

Pot semblar que el nostre tipus de públic és tot el món, però sempre hi ha un molt més propens que un altre.

L’ecommerce

Per a la creació de l’ecommerce, cal tenir en compte alguns punts que seran molt importants, com per exemple, que la gent ens recorde, oferir millor servei, etc.



Nom

El primer que hem de pensar és en el nom de la botiga i del nostre domini. Si ja tenim botiga física i volem crear una botiga online, és recomanable que usem el mateix nom.

D’altra banda, si la botiga és nova, podem fer servir un nom que sigui fàcil de recordar o fer ús d’alguna paraula que tingui recerques i doni a entendre que la botiga és especialista en aquest producte o servei.

L’ús de la paraula que tinguin recerques en el domini, només es recomana si el producte o servei es tracta d’un nínxol.

Productes o serveis

És important que seleccionem els productes o serveis que anem a comercialitzar en la nostra plataforma ecommerce quan la creiem, així com quins volem destacar.

Si la nostra llista de productes és molt gran i hem de pujar tots ells de forma manual, es recomana realitzar un sistema de priorització .

Aquest sistema de priorització dependrà de l’anàlisi realitzada al principi.

Hosting

És molt recomanable contractar una bona proveïdor de hosting , que faci que la nostra web funcione ràpidament , ja que quan més lenta siga la nostra web, menys vendes generarem en donar una mala experiència de cara a l’usuari.

Per cada segon que es millori la velocitat del web, pot augmentar les conversions fins a un 30%.

Plataforma tecnològica

Ja hem vist anteriorment totes les plataformes existents, ara només cal veure amb la nostra anàlisi, quin s’adapta millor a base a les nostres necessitats , coneixements i recursos.

Disseny atractiu i intuïtiu

El disseny web és una peça fonamental si volem millorar les nostres vendes. Oferir un disseny que siga atractiu per a l’usuari, intuïtiu i que transmet la imatge de la nostra marca, així com la seguretat suficient a l’usuari perquè realitzi una compra, és una cosa bastant complex.

Hi ha molts recursos a la xarxa, però sempre és millor comptar amb l’ajuda d’experts per desenvolupar aquesta tasca .

Definir els tipus de pagaments

Una cosa bastant important, és definir la forma de pagament que podran realitzar els usuaris a la plataforma. Avui dia existeixen nombrosas plataformes i sistemes que podem connectar al nostre ecommerce i que garanteixen la confiança a l’usuari d’utilitzar aquestes plataformes de pagament.

Des transferències, passant per tpv de bancs o plataformes com stripe, a més del clàssic paypal, són algunes de les possibles opcions.

Definir l’empresa de transports per a botigues en línia

Sí oferim un servei, no serà necessari tenir això en compte, però si venem productes haurem d’estudiar les diferents opcions d’enviament que oferir a l’usuari, així com el cost que suposa contractar cadascuna de aquestes empreses.

Hi ha moltes empreses pel que és recomanable informar-se dels preus i serveis de cadascuna d’elles.

Logística

Ja sigui una empresa de productes o serveis, haurem de tenir en compte la logística de la nostra empresa per controlar tota la gestió interna , fins que finalment vam lliurar el producte al client o vam completar el servei contractat.

Per a això, és convenient crear un sistema de treball que segueixi de forma ordenada tota la evolució de la comanda i que sigui fàcilment escalable .

Màrqueting

És important comptar amb una bona estratègia de difusió per donar a conèixer el nostre ecommerce. Per a això, hi ha diferents tipus d’estratègies que podem crear i tractar d’adaptar-la al nostre creixement.

És important estudiar sobretot a la competència , per tractar de seguir i millorar les seves estratègies de comunicació, a més de ser creatius per a diferenciar-nos d’ells.

També s’ha de tenir en compte un procés de seguiment i analítica, que detecte problemes de navegació o funcionalitats d’interès de cara a l’usuari, i realitzar evolutius continus a la nostra botiga, sempre en paral·lel al creixement de aquesta.



Política de preus

Finalment, hem d’establir una política de preus dels nostres productes o serveis, així com detectar dates clau, on pujar o baixar els preus d’aquests.

Això es deu al fet que en certes dates, és molt més fàcil vendre que en altres, de manera que si establim una bona política de preus en paral·lel de la nostra estratègia de màrqueting, podem millorar les nostres vendes.

Conclusions

Com pots veure, crear un ecommerce és un procés força complex , i tot i que és un procés que es pot fer un mateix, és força recomanable anar de la mà de experts que ens ajudin en tot el procés i puguin ajudar-nos a millorar.
Si necessites recomanacions sobre el tipus de plataforma que necessites en funció del projecte, podem assessorar i desenvolupar tot el sistema ecommerce per tu, incloent la part de disseny i màrqueting, només has de sol·licitar més informació sobre els nostres serveis per a ecommerce.