diseño-web-innovador

7 tips per a aconseguir un disseny web innovador

En un món en el qual internet s’ha desenvolupat tan ràpidament en tot just un parell de dècades, destacar sobre els altres pot ser una mica complicat. Perquè el teu negoci siga visible, és important que comptes amb un disseny web innovador i intuïtiu, i a això hem vingut a ajudar-te hui.

Al llarg dels pròxims paràgrafs, et donarem algunes idees que hauries d’implementar si estàs pensant a llançar la teua nova web o arreglar aquella que vas fer ja fa alguns anys. Recorda, el més important ací és l’usuari, per la qual cosa has de centrar la gran majoria de recursos a fer que se senta còmode.

Consells per a un disseny web atractiu

Actualment (quasi) tots mirem diferents pàgines d’internet en l’ordinador, en el mòbil, en la tauleta… Fins i tot en la consola o la televisió! Hi ha moltes persones consumint contingut, i tu has d’intentar que l’estructura que envolta a la web de la teua marca siga tan forta com siga possible.

1. Que no falte l’adaptabilitat i l’accessibilitat

Com diem, la gent utilitza tota classe de dispositius per a accedir a internet. Per a poder mostrar el nostre espai de la millor manera, els diferents elements de la web deuen adaptar-se a les pantalles de major o menor mesura, o a la possibilitat de manejar un cursor o l’ús dels dits.

Més enllà d’aquesta adaptabilitat responsive, també volem donar-li la importància que té a l’accessibilitat. Persones amb diferents problemes de visió (des de ceguesa parcial a daltonisme) tenen dificultats per a llegir el que apareix en la pantalla, així que tracta de posar-li-ho més fàcil.

2. Elimina tot el que no aporte a l’usuari

De nou parlem de col·locar a l’usuari en el centre de la nostra estratègia digital. Pensa que l’usuari mitjà que no coneix la teua marca i entra per primera vegada en el teu web no tardarà més d’uns pocs segons a decidir si es va o es queda, així que limita’t a mostrar-li el veritablement important i el que puga generar engagement.

La informació excessiva, els pop-ups molestos o simplement alguns elements de disseny que no aporten, res fan que la contaminació visual augmente i, per tant, ho faça la taxa de rebot. Evita els textos llargs sense elements gràfics, o allò que sone excessivament comercial.

3. Que la navegació siga còmoda i senzilla

De la mà amb els dos punts anteriors podem incloure aquest tercer. És important que en la teua pàgina es puga navegar sense complicacions i sense llargs temps de càrregues per una imatge innecessàriament pesada. Tampoc ajuda el fet d’oblidar-nos del disseny responsive o incloure elements que només distrauen a l’usuari.

Una organització correcta de tot el contingut, amb un disseny coherent amb la marca, farà que l’experiència d’usuari siga molt positiva. D’aquesta manera, no et trobaràs amb sessions de tot just uns segons que han tancat la pestanya abans d’avorrir-se o tornar-se bojos.

4. Fes que l’usuari arribe on vulga ràpidament

Sabem que una de les estadístiques a les quals més es para atenció quan parlem de pàgines web és el temps mitjà que passa un usuari en ella. És important retenir a l’audiència, però oferint-li continguts de qualitat i que siguen rellevants per a ella, no a força de marejar-la.

El teu web hauria de ser intuïtiu, amb una interfície clara i unes seccions diferenciades i concises. Que se sàpia de manera ràpida què et trobaràs en un menú o com arribar a un altre. Si un usuari pot anar del punt A al B en dos clics, molt millor que en quatre.

→ Coneix aquests tips per a dissenyar una interfície d’usuari perfecta

5. El posicionament és clau per al teu negoci

Res com el posicionament SEO per a fer que el teu web estiga visible quan els usuaris busquen en Google. Hi ha molts elements que tenen una incidència directa en el SEO de la teua pàgina, des de les paraules clau que utilitzes en els textos fins les fique descripcions de cada secció.

Per descomptat, el codi també ajuda a indexar millor la web, per la qual cosa ha de ser el més net possible i llegible pels cercadors.

Aquests tips poden ajudar a posicionar la teua pàgina en els cercadors

6. Aprofita correctament els elements visuals

Tria colors i estructures que puguen identificar-se amb la teua marca i el teu públic objectiu, així obtindràs major atenció. Això sí, no òmpligues tot l’espai de colors vibrants que puguen entorpir la lectura.

Precisament parlant de lectura, és important triar la tipografia adequada. Llegir en pantalla consumeix més energia per al nostre cos, per la qual cosa tracta de fer-lo simple: fonts sense serifa, redones i a bona grandària.

Finalment, no t’oblides de l’audiovisual. Dona’t suport en vídeos i imatges per a donar-li major valor al teu text i reforçar el teu missatge.

7. Crea una conversa contínua

Tanquem aquesta xicoteta guia amb alguna cosa que, a vegades, o no es fa bé o alguns es passen de la ratlla. És interessant sol·licitar a l’usuari dades de contacte per a poder fer campanyes de mailing, per exemple, però hem de ser cauts i demanar el mínim i indispensable per a no resultar invasius.

Però això ha de compensar-se també per part teua: l’usuari se sentirà molt més segur de donar-te la seua informació si en el footer o en un apartat propi pot saber més de tu i com posar-se en contacte amb tu.

Com pots veure, aconseguir un disseny web innovador i atractiu requereix posar el focus en diferents aspectes. En Doowebs, pots comptar amb l’ajuda d’un equip expert per a aconseguir objectius que es transformen en resultats.