Com optimitzar la teua pàgina web perquè posicione en Google

Com optimitzar la teua pàgina web perquè posicione en Google

El posicionament d’una marca és un factor clau perquè qualsevol empresa aconseguisca l’èxit i puga romandre en el mercat. Aquest posicionament significa ocupar els primers llocs en la ment del consumidor, gràcies a l’associació de la marca amb característiques úniques i excel·lents.

Actualment, en plena era digital, aqueix abast i permanència en el mercat camina de la mà amb els mitjans digitals. Així que, aqueix posicionament es va traslladar a les xarxes socials i a les pàgines web, canals que han de ser optimitzats per a aconseguir els primers llocs i que puguen ser visibles pels clients potencials.

Per això, per a fer visible la teua marca, moltes persones es pregunten com optimitzar la seua pàgina web en Google, alguna cosa que està estretament lligat amb la  web optimitzada per a SEU.

Què és el SEO

Primer cal saber que la optimització de motors de cerca, o SEO per les seues sigles en anglés, és un conjunt de tècniques que es duen a terme per a aconseguir que una pàgina web es trobe entre les primeres posicions en les SERPs, però d’una manera orgànica, és a dir, sense pagar per això.

Les tècniques SEO es divideixen de la següent forma:

SEO On-page. Són accions executades dins de la pàgina web per a la seua optimització.

Aquestes accions estan centrades en el següent:

  • Estructura de la pàgina web.
  • Generació de continguts.
  • Ús de paraules claus.
  • Velocitat de càrrega.
  • Estructura de les URLs.
  • Ús de títols H1, H2, H3….

SEO Off-page. Són tècniques utilitzades fora del lloc web per a aconseguir optimitzar-lo. Entre

aquestes tècniques s’aconsegueixen les següents:

  • Enllaços entrants o linkbuilding.
  • Ús de xarxes socials.

Importància d’una pàgina web optimitzada per a SEO

Com es veu, el SEO s’aplica per a l’optimització tant de la pàgina web com de la seua contingut, amb la finalitat de persuadir i aconseguir que els motors de cerca posicionen a aquest lloc web entre les primeres posicions de les SERPs, recomanant-li, implícitament, als usuaris.

Utilitzant aquesta eina s’obté la visualització d’una pàgina web per part dels qui els interessa i busquen el producte/servei o contingut que s’ha publicat en aquesta. Sens dubte, imprescindible per al fiançament d’una marca.

Posició zero de Google

Com optimitzar la meua pàgina web en google, és una pregunta que diàriament es realitzen les persones. Clar, Google és el cercador més utilitzat, i aconseguint estar ben posicionats en el llistat que llança com a resultat s’aconseguirà posicionar la marca.

D’aquest llistat, la posició 1 ha sigut la més desitjada de les pàgines. Encara que, ara, també existeix la posició zero, i aquesta sí que és cobejada. La posició zero es troba en l’espai superior del resultat de la cerca, mostrant un fragment del contingut de l’article per a donar resposta a l’usuari.

Per a aconseguir aquesta posició en Google, d’una forma orgànica, la pàgina web ha d’estar optimitzada per a SEO.

Com optimitzar la meua pàgina web en Google

Per a aconseguir que la pàgina web estiga optimitzada per a SEO, fer que aparega en el rànquing de google i la visibilitze per als usuaris, es requereixen executar les següents accions:

Incrementa la velocitat de càrrega

La pàgina web ha de carregar ràpidament. Això influeix positivament en l’experiència de l’usuari, a més de ser un dels factors que Google té en compte en el seu procés de cerca, selecció i mostra de resultats. Per a incrementar la velocitat de càrrega pots:

  • Instal·lar plugins adequats al portal web que generen major velocitat en carregar. Clar, ves amb compte, l’excés de plugins pot tornar pesada la pàgina.
  • Optimitzar les imatges. Les imatges han de ser optimitzades sempre, ja que són uns dels elements que més pes aporten a un article, podent alentir la càrrega del lloc web.  Entre els formats més utilitzats estan el JPG i el PNG.

Una de les eines gratuïtes per a optimitzar les imatges per a WordPress és el plugin Smush it.

Utilitza una estructura responsive

Per a la visibilitat del teu lloc web també és indispensable que posseïsca una estructura responsive, que posseïsca un disseny optimitzat tant en l’ordinador com en els dispositius mòbils.

Una de les eines en línia per a avaluar el rendiment, la velocitat i el disseny responsive és PageSpeed Insights.

Selecciona l’URL que identifique a la teua pàgina

L’adreça de la teua pàgina web és tinguda en compte en el rastreig que fa Google en el moment de la cerca. Llavors, si utilitzes una direcció que reflectisca el contingut que mostres en la teua pàgina, podràs ser tingut en compte pels motors de cerca amb major facilitat. En resum, la URL ha de ser amigable per a l’usuari

Crea una estratègia de continguts

Per a optimitzar la teua pàgina web i millorar el posicionament en google has d’establir i aplicar una estratègia de continguts. Els objectius que has de complir són els següents:

  • Defineix a la teua audiència, segons les característiques de l’usuari al qual desitges que trobe la teua pàgina i es torne el seu usuari.
  • Analitza què desitja i cerca aqueixa audiència.
  • Estableix els recursos a utilitzar per a crear i difondre el contingut en el teu lloc web. Per exemple el to, el tema i les paraules claus.

Genera i comparteix contingut de valor

El contingut que generes i compartisques en la teua pàgina web ha de ser valuós per a l’audiència que has definit, ha d’importar-li, nodrir-la i ajudar-la, tant en el que desitge i busque com en els problemes que tinga.

Però recorda que també ha de ser un contingut amb qualitat, ja que Google rastreja i identifica el contingut rellevant, a més, has de fer que el lector se senta còmode en la teua pàgina.

Inserida imatges i vídeos

En incloure imatges, vídeos, diagrames i altres recursos visuals o audiovisuals estaràs ajudant l’usuari a comprendre el missatge de la teua pàgina web. Aquest punt és tingut en compte per Google al moment d’executar la cerca i llançar resultats.

En definitiva, totes aquestes accions que has d’executar en el teu portal web per a optimitzar-ho i aconseguir el posicionament en Google i, per què no, la cobejada posició zero, se centren en procurar una bona estructura de la pàgina i crear continguts valuosos i amb qualitat.

Clar, per a això també has de treballar i actualitzar constantment el que ofereixes, estar pendent del teu públic, propiciar l’acostament amb ells a través de comentaris o e-mails. Recorda que encara que l’usuari veja i entre al teu portal web, si no sent que aconsegueix el que cerca, simplement ho buscarà en una altra pàgina.