experiència d'usuari

Tips per a Millorar l’Experiència d’Usuari en el teu web

L’experiència d’usuari és un dels factors més importants per a triomfar amb un projecte digital. No sols per a acontentar a Google i millorar les posicions en les SERPs, sinó també per a guanyar-te al teu públic i incrementar la taxa de conversió.

Sens dubte, aspectes com el contingut de qualitat i el disseny responsive són alguns dels més importants… Però no els únics, ni de molt.

En aquest article et donem una sèrie de consells útils per a optimitzar el teu web i donar a l’usuari el que desitja

7 tips per a optimitzar l’experiència d’usuari

1. Cuida l’estructura i facilita la navegació

Els usuaris actualment desitgen trobar la informació de manera ràpida i amb el menor nombre de clics possible. Per a això és fonamental que construïsques la web pensant en la seua comoditat, utilitzant el menor número possible d’URL i ordenant-les de manera lògica.

Pots ajudar-te d’un menú de navegació desplegable o altres elements de jerarquització, cosa que agilita el recorregut que realitza l’usuari fins a trobar el que desitja.

Els elements visuals com les imatges o botons també faciliten aquest recorregut. Tira un ull als errors més habituals en el que a estructura de la web es refereix:

  • Web desordenada que dificulta la navegació. L’usuari ha d’invertir massa segons a comprendre com s’organitza el lloc web i finalment l’abandona.
  • No existeix un botó de cerca. Molts dels usuaris que arriben a una web busquen alguna cosa en concret. Afig un botó de cerca perquè puguen trobar-ho ràpidament i no acaben acudint a la competència.
  • Menús amb massa capes. Recorda minimitzar tot el possible els submenús i oferir tota la informació de la forma més senzilla que pugues. L’usuari t’ho agrairà.
  • Posar sigles o acrònims en el menú. Llevat que estiguem parlant de paraules tan conegudes com l’ONU o la RAE, evita les abreviatures per a no provocar confusions en l’usuari.

2. Opta per un disseny atractiu

El disseny del teu web ha de trobar l’equilibri entre eficàcia i estètica. Això significa que els visitants han de poder moure’s pel lloc web de manera intuïtiva (una cosa molt relacionada amb l’estructura que comentàvem més amunt) i, alhora, oferir-li una experiència visual satisfactòria.

En aquest sentit, les imatges atractives (i coherents amb el contingut!) són de gran utilitat, així com altres elements visuals com els gràfics, els botons…

I el que ens porta al següent consell:

3. Selecciona bé el color

El color és un aspecte fonamental que ha de facilitar la interacció de l’usuari amb la web i, alhora, transmetre la imatge de marca.

Et donem alguns consells:

  • Utilitza el menor nombre possible de colors perquè interactuen entre ells de manera harmònica i no es cree un contrast que puga despistar o incomodar a l’usuari.
  • Utilitza els colors més intensos per a destacar l’important. Per exemple, un taronja intens per als enllaços o els CTA. Però no abuses d’ells o perdran la importància que vulgues donar-los.
  • Si no et decideixes, existeixen eines en línia gratuïtes per a crear la paleta de colors ideal per al teu portal, com Adobe Color, Colormind o Coolors.

4. Optimitza el temps de càrrega

Com hauràs pogut comprovar, l’usuari de hui dia és molt impacient.

Si una web tarda més de 5 segons a carregar, patiràs una elevada taxa d’abandó.

Per a agilizar el funcionamient assegura’t d’optimitzar totes les imatges i recursos gràfics, a més de triar un disseny senzill que no entorpisca la càrrega.

5. Millora la llegibilitat

Segons alguns estudis, la majoria dels visitants no lligen en profunditat els continguts de la web (almenys des del primer colp de vista) sinó que l’escanegen a la recerca del que els interessa o els crida l’atenció.

Per a facilitar aquesta cerca i aconseguir que no abandone, has de cuidar aspectes com:

  • La font: com més simple, més fàcil de llegir.
  • El color: assegura’t que hi haja contrast entre les lletres i el fons.
  • El format: posa en negreta les paraules clau o frases més importants, utilitza cursives, títols, vinyetes…

6. Passa’t al disseny responsive

Si encara no ho has fet, assegura’t d’adaptar el teu web als diferents dispositius, navegadors i sistemes operatius.

En cas contrari, perdràs un gran nombre d’usuaris. Ací t’endinsem precisament en el que és el diseny web responsive.

7. Testa la web regularment

Analitzar el que fa la competència pot ser molt útil, però recorda que cada web és un món i el que li funciona a una pot ser perjudicial per a una altra.

Per això, et recomanem encaridament que realitzes testatges regularment a la recerca de punts forts i aspectes a millorar. Per exemple, tests A/B, enquestes als mateixos usuaris o mapes de calor.

I finalment, recorda: no et dirigeixes a Google, sinó a l’usuari. Si t’ocupes de tots aquests aspectes i aconsegueixes optimitzar l’experiència d’usuari, Google et premiarà amb les millors posicions en les SERPs. Necessites ajuda personalitzada per al teu web? Posa’t en contacte amb nosaltres!