interfície d'usuari

Consells per dissenyar una Interfície d’Usuari perfecta a la teva web


El disseny de la teva web no és un element merament estètic. De fet, gairebé el 70% dels rebots es relacionen amb males experiències d’usuari. I a què es deu això? Bàsicament, a l’interfície d’usuari.

Més enllà d’oferir una imatge atractiva i ben cuidada a nivell estètic, és fonamental que els usuaris trobin ràpidament allò que van buscant i puguin desplaçar-se àgilment per la teva web. Li has d’oferir una experiència útil i funcional.

Aquest és un dels aspectes fonamentals per millorar la conversió, i fins i tot ajuda a millorar el posicionament en cercadors i, per tant, a assolir l’èxit al teu negoci. Cada cop més marques saben de la seva importància i, per això, inverteixen en dissenys de qualitat. Alguns, senzillament espectaculars.

Com aconseguir-ho?

Des de Doowebs som experts en desenvolupament web, i en aquest post et donem totes les claus perquè puguis desenvolupar-la interfície d’usuari perfecta per al teu negoci. Pren nota!


Interfície d’usuari: tendències actuals

Què ven millor avui dia?

Aquesta qüestió és tan complicada que podríem escriure llibres i llibres per respondre-la… I encara quedarien dubtes pendents. No obstant això, sí que podem explicar-te les tendències més ben valorades pels usuaris durant els últims anys i que cada vegada més marques adopten perquè, senzillament, funcionen per millorar la usabilitat.

Minimalisme

Els dissenys més senzills i menys saturats són, actualment, els que funcionen millor en l’enorme majoria de sectors. Això no vol dir deixar de transmetre els elements que component proposta de valor: missatge, imatges, valors corporatius, avantatges del teu producte o servei… Tot això importa, és clar que importa. Simplement, has de trobar la manera de comptar més, amb menys

La tipografia guanya protagonisme

En espais minimalistes, la paraula escrita passa a ser el centre d’atenció i, una sola paraula o frase, ha de transmetre allò que abans es deia en paràgrafs sencers. Per això, algunes marques aposten per barrejar diferents tipus de tipografia: serif i sans serif, fer servir contorns… Fes proves fins a trobar la teva fórmula

Una columna de text

Antigament, es feien servir dissenys web amb dues o més columnes de text, imitant el format dels diaris en paper. Però això va quedar enrere. Els dissenys amb una única columna ajuden a tenir un control més precís del recorregut que fa l’usuari per la web. L’ideal és guiar-lo per un camí vertical per evitar que es dispersi i acabi abandonant el lloc.

Efectes fluids

Les webs de les grans marques han acostumat els usuaris al moviment en 3D, les simulacions de líquid i altres efectes hipnotitzants. Has d’estar a l’alçada en la mida de les possibilitats.

Motion design

Els continguts animats són capaços de sorprendre el teu target i funcionen molt bé per treballar l’engagement.

Trucades a l’acció

Funcionen molt bé un cop has mostrat a l’usuari aquesta proposta de valor que tens per a ell. Si és possible, poseu-les ben destacades mitjançant un botó ressaltat amb un color cridaner i amb un copy potent.

Què opines sobre aquestes tendències?

Potser passin de moda en uns anys, o potser han arribat per quedar-s’hi. El que sí que és cert és que aquestes tendències t’ajudaran a millorar la interfície d’usuari i, per tant, l’experiència dels teus públics a la web.


Tendències que no passen de moda

Internet és un flux constant de tendències que vénen i van. De modes passatgeres. No obstant això, hi ha alguns aspectes que semblen immunes al pas del temps i que, si aconsegueixen mantenir-se en aquest món tan dinàmic, és perquè aporten avantatges inqüestionables.

Podem resumir-les en 3:

Simplicitat

El temps que un usuari passa a la teva web és or. A nivell d’UX, de SEO i molt més. No es tracta necessàriament de fer servir dissenys minimalistes, com parlàvem més amunt, sinó d’oferir una estructura web senzilla. De crear una arquitectura jeràrquica.

D’aquesta manera evitaràs saturar les visites i que acabin fugint de la web. Però no només això: els usuaris passen molt més temps a les webs intuïtives perquè es poden desplaçar àgilment d’un lloc a l’altre sense perdre’s. Trobar allò que busquen. Recorda fer servir un menú senzill, amb poques categories i subcategories.

Experiència

Està comprovat: a les persones ens encanta sentir-nos els protagonistes de les nostres experiències. Posa’l en pràctica: fes sentir els teus públics partícips del teu projecte mitjançant tècniques sensorials, animacions, jocs i altres sistemes interactius en què puguin participar.

Es tracta de donar-los un plus capaç de sorprendre’ls, això sí, relacionat amb la teva marca i la teva proposta de valor.

Detall

Els detalls petits poden marcar la diferència. A més de sorprendre el teu públic en els moments més inesperats, t’ajudaran a transmetre una imatge perfeccionista i detallista: una cosa que parlarà molt bé dels teus productes i serveis en una primera instància.


Consells per millorar la vostra interfície d’usuari

Encara no tens clar com crear la interfície dusuari perfecta?

Aquí van 5 consells que a nosaltres ens funcionen molt bé

Centra l’enfocament a l’usuari

Ja saps que és exigent i li agrada ser el protagonista, així que ho has de conèixer a fons per adaptar la teva web a allò que li interessa. Però no et limitis a estadístiques bàsiques: encara que vénen bé per conèixer les dades demogràfiques, has d’anar més enllà.

Et recomanem fer una anàlisi en profunditat dels teus potencials clients i dissenyar un usuari real: un avatar, amb nom, cognoms, edat, professió, interessos… Només així pots enfocar la web a les seves necessitats, sinó també motivar-los a fer determinades accions.

Disseny responsive

No oblidis adaptar els teus continguts a les diferents mides de dispositiu amb un disseny responsive. Això evitarà augmentar els temps de càrrega o tenir problemes d’enquadrament amb el disseny.

Cuida la resolució

Com a experts en desenvolupament web, des de Doowebs no concebem una pàgina web que no ofereixi una imatge d’alta qualitat. Que sigui impressionant. Assegureu-vos que la vostra web suporta imatges d’alta resolució i transmet una imatge viva i realista.

Mima els colors

Més enllà de la qualitat d’imatge, assegureu-vos d’escollir esquemes de color amb contrastos, de manera que es creï un disseny clar, agradable a la vista i, molt important, d’acord amb el contingut.

Per exemple, si ofereixes un servei d’advocats, no seria lògic optar per contrastos molt agressius, com ara el verd fluorescent sobre fons negre. Això, no obstant, sí que podria ser adequat per a determinades webs de videojocs, entre d’altres.

Recorda, en aquest punt, tenir cura de les transicions entre seccions, evitant els canvis bruscos de color –i de disseny en general– per mantenir la coherència i la qualitat de l’experiència.

Deixa que parlin ells

De vegades les marques dediquen paràgrafs i paràgrafs a parlar-ne i s’obliden d’alguna cosa: res més valuós que un comentari positiu. Inclou una part de testimonis per reforçar la confiança dels teus potencials clients.

Fes servir mapes de calor i eye tracking

Per fer seguiment de l’eficàcia d’interfície d’usuari a la nostra web, és realment útil saber quins són els punts que criden més l’atenció a l’usuari.

Els mapes de calor determinen amb colors càlids i freds les parts on l’usuari passa més temps així com aquells elements que ignora. Tot això mitjançant l’eye tracking on podem determinar la trajectòria de la mirada de l’usuari.

En resum, ajuden a detectar errors a la web. Per exemple, elements mal ubicats com poden ser components publicitaris, CTAs, o blocs de textos ineficaços. També ajuda a determinar els punts més visibles per utilitzar-los estratègicament.

T’han servit aquests consells?

Si necessiteu ajuda per millorar la interfície d’usuari, des de Doowebs estarem encantats d’ajudar-vos.

Vull un pressupost sense compromís