transfonter

Afegir una tipografia a un lloc web

Hi ha diverses formes d’afegir tipografies com plugins per al lloc web o Google fonts, però en aquest cas ho farem mitjançant codi css.

Per començar necessitarem una tipografia.

tipografía

1.Obtindre els arxius necessaris per a la tipografia

Fem servir el lloc web transfonter.org per convertir la nostra font.

 1. Una vegada hem entrat a la pàgina afegirem la nostra font a “Add fonts”.

  Add font

 2. Quan tinguem la font carregada a la pàgina, en les seves configuracions a l’apartat “format” activarem “WOFF” i “WOFF2”, això permet que funcione en tots els cercadors, els altres formats serveixen per a diferents cercadors més antics, en aquest cas hem seleccionat només WOFF i WOFF2 perquè aquests formats són acceptats en els principals cercadors.

  Afegir una tipografia a un lloc web

 3. Declarats els formats que desitgem farem clic a “Convert”.

  Add font

 4. Convertida la font ens apareixeran dues opcions de les quals farem clic a “Download” per descarregar els arxius finals de la nostra font.

  descarga archivos

  Quan es descarregue l’arxiu estarà en format ZIP, no passa res, ja que el que farem és copiar els arxius .WOFF i .WOFF2 a la nostra carpeta on tinguem el lloc web.

  Afegir una tipografia a un lloc web

 5. L’últim pas serà permetre que el lloc web reconega aquests arxius per la qual cosa només haurem d’entrar el l’arxiu .CSS del ZIP i copiar el que continga dins, una vegada copiat només caldrà pegar-lo al fitxer CSS del nostre lloc web.

  Afegir una tipografia a un lloc web

ENHORABONA, ESTÁ A PUNT

Amb aquests senzills passos ja hem afegit la nostra font al lloc web, ja només queda que fem l’ús que vulgues.