Com crear una botiga en línia de dropshipping

Com crear una botiga en línia de dropshipping

Si hi ha alguna cosa que es troba en constant creixement a Espanya i en el món és l’e-commerce. Sí, el comerç tant de productes com de serveis, però a través d’internet. Una forma comercial utilitzada per grans empreses i, sobretot, pels qui estan iniciant el seu negoci.

Són diversos els models de e-commerce, però si desitges que siga senzill, sense invertir en un estoc de productes, que l’enviament d’aquests siga gestionat per un tercer i posar el negoci en marxa en el menor temps possible, llavors, pots crear una botiga en línia sota el model del dropshipping.

Per a conéixer com crear una botiga dropshipping, hui portem els passos a seguir.

Què és el dropshipping i com funciona

Primer has de tindre clar que el dropshipping és una manera de comercialitzar els productes a través d’una botiga en línia, en la qual el propietari promociona aquest producte i percep el pagament d’aquests. Però és un tercer, el dropshipper, qui lliurement directament el producte al client.

El dropshipping pot veure’s com una estratègia de logística en la qual dues empreses s’enllacen; mentre una duu a terme la venda del producte i percep una comissió per aquesta, l’altra, realitza el subministrament i efectua la lliurament al comprador.

Per això, és ideal per als qui no desitgen realitzar una gran inversió inicial, ja que la botiga dropshipping només efectuarà la comercialització del producte a través d’internet i rebrà el pagament al moment de la venda. Però serà el distribuïdor de dropshipping qui mantindrà l’estoc de productes i efectuarà l’enviament al client que ha fet la compra.

Aquestes són algunes de les raons per les quals són molts els emprenedors que desitgen conéixer com crear una botiga en línia de dropshipping.

Com funciona el dropshipping

El dropshipping s’efectua mitjançant la triangulació entre el client que compra un producte, el propietari de la botiga en línia que va vendre el producte i el distribuïdor que farà l’enviament directe del producte al client. Bàsicament, el funcionament és el següent:

1. Comercialització. El comerciant, propietari de la botiga en línia de dropshipping, posa en venda els productes, a través de les següents activitats:

  • Administració del negoci.
  • Vendes i facturació.
  • Atenció al client en línia.
  •  Màrqueting.

2. Compra del client. El client selecciona i compra el producte a través de la botiga en línia.

3. Recepció del pagament. El propietari de la botiga dropshipping percep el pagament i presa el percentatge que li correspon per la venda.

4. Sol·licitud de la comanda. El comerciant efectua la compra del producte al distribuïdor de dropshipping, amb el qual, prèviament, ha establit una aliança comercial.

5. Lliurament del producte. El proveïdor de dropshipping realitza el lliurament del producte directament al comprador, quasi sempre, sota el nom de la marca de l’e-commerce.

Com veus, en el dropshipping, el propietari del negoci no requereix comptar amb els productes que comercialitza, ja que actua com una espècie de intermediari entre el client i el proveïdor.

Ací el comerciant fa les vegades de aparador, efectua el procés de comercialització i obté una comissió per cada venda. Aquesta és, en essència, la mecànica d’aquest model de negoci. Sens dubte, un motiu important per a conéixer com crear una botiga en línia de dropshipping,

Com obrir una botiga dropshipping

Per a crear una botiga en línia cal saber a quin sector dirigiràs la comercialització, has de complir amb la normativa legal, crear el portal web i buscar el millor proveïdor. Els passos bàsics per a saber com crear una botiga en línia de dropshipping són els següents:

Pas 1. Estudia el mercat

Per mitjà d’aquest estudi sabràs quins són els productes que més demanda tenen. Consulta quines necessitats posseeixen les persones i què es necessita per a solucionar-les. D’acord amb això, has d’analitzar a quin nínxol del mercat pots entrar per a comercialitzar el teu producte.

Recorda que en internet es fa cada vegada més forta la competència, així que la millor manera d’enfrontar-la és a través de un estudi de mercat.

Pas 2. Constitueix una empresa

Deus complir amb tots els requeriments legals per a la constitució d’una empresa. Per això, hauràs de seleccionar la forma jurídica que s’ajuste al que desitges i complir amb els impostos respectius.

Recorda que també has de complir amb la Llei de Protecció de Dades Personals i la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic.

Pas 3. Crea la pàgina web de la teua botiga.

Defineix el domini i l’allotjament del portal web de la teua botiga. És ideal emprar el nom de la teua empresa, ja que representa a la teua marca i serà la forma per la qual t’identificaran els clients. També utilitza un sistema de gestió de continguts CMS i els plugins necessaris aplicats a l’e-commerce.

Recorda que és essencial la personalització de la teua botiga en línia. El disseny del lloc web serà la cara de presentació del teu negoci.

Pas 4. Selecciona als proveïdors.

Revisa el mercat i tria el proveïdor de dropshipping més adequat als teus requisits de servei. No sols es tracta de buscar el millor preu, es tracta d’aconseguir l’aliat o soci perfecte per al teu negoci. Per exemple, està Bigbuy i AliExpress, dos dels majors proveïdors a Espanya

Recorda que el proveïdor de dropshipping serà qui entregue al teu client el producte. I del seu termini de lliurament i forma d’enviament dependrà que aqueix comprador continue sent el teu client. 

Pas 5. Crea una estratègia de Màrqueting.

Ara cal promocionar el teu negoci. Dona’t suport en les xarxes socials, utilitza estratègies com el màrqueting de continguts i l’email màrqueting, realitza la descripció a cada producte i inclou les paraules claus per a obtindre un millor posicionament.

Recorda que al principi el teu negoci no és conegut. Per tant, és bona estratègia invertir en publicitat mitjançant Facebook Ads o Google Ads.

El dropshipping és una excel·lent manera de comercialització en línia i és ideal si desitges iniciar el teu propi negoci. Té com a avantatge no prendre riscos amb el capital i no preocupar-se per la logística que implica l’emmagatzematge del producte, el transport i lliurament al comprador.

Ara sí, ja tens les eines necessàries per a saber com crear una botiga en línia de dropshippingEn Doowebs t’ajudem amb el disseny i desenvolupament web de la teua botiga en línia de dropshipping. Posa’t en contacte amb nosaltres i demana pressupost sense compromís!