Les millors plataformes per a crear un eCommerce

Les millors plataformes per a crear un eCommerce

Les plataformes eCommerce estan de moda. Tindre una botiga en línia pot ser molt costós i tindre molta faena darrere: gestionar els pagaments, administrar l’estoc disponible, tancar acords amb proveïdors, bases de dades de clients… Per això, aquestes plataformes ofereixen avantatges d’allò més interessants a l’hora de llançar-se al món digital.

El comerç electrònic no deixa de créixer al nostre país. De fet, la crisi derivada de la pandèmia i la impossibilitat d’accedir als locals ha fomentat encara més aquest impuls, i en l’actualitat és una solució més que habitual entre els quals volen generar uns ingressos extra o, directament, canviar la seua principal font econòmica i muntar un negoci propi.

Com arrancar des de zero pot semblar una muntanya impossible d’escalar, i no tothom té els coneixements suficients de desenvolupament web, hui volem portar-te un llistat de les plataformes per a crear botigues en línia més interessants del mercat. Ja siga per la seua versatilitat, pel seu preu o per les seues possibilitats; si està en aquest llistat és una bona opció. Tracta de triar la que millor s’adapte al teu projecte.

8 plataformes per a eCommerce

WooCommerce

Comencem aquesta llista amb una de les eines més utilitzades al nostre país i a tot el món. I, precisament, no es tracta d’una plataforma independent, sinó d’un plugin propi de WordPress. És perfecte si ja tens una web o una certa experiència amb WordPress, perquè s’integra a la perfecció.

Més enllà dels aspectes bàsics que manejar en una botiga en línia, també podràs dotar a aquest plugin de noves funcionalitats a través del centenar d’extensions disponibles. Pot ser complicat arribar a esprémer el màxim de WooCommerce però, la nostra guia per a crear una botiga en línia en Woocommerce t’ho farà més fàcil.

PrestaShop

Altra de les solucions més adaptades a Espanya. Et permetrà configurar una botiga en línia ràpidament, amb una enorme quantitat de funcions i un administrador de productes molt senzill d’utilitzar. Altres punts a favor són les opcions de pagament i les múltiples pàgines personalitzables.

Aquestes funcions poden millorar-se i ampliar-se a través de temes i plugins, encara que la versió bàsica ja ofereix molt bones eines. Té unes funcionalitats i un feeling diferent de WooCommerce, no podem dir si millor o pitjor, però hauràs de provar totes dues per a decidir quin s’adapta millor a tu.

Magento

Magento té una flexibilitat enorme en comparació amb totes les anteriors. És una plataforma enfocada a startups, que es mou bé tant amb botigues xicotetes com grans. És indispensable comptar amb uns certs coneixements en desenvolupament web, ja que no és tan intuïtiva i amigable com unes altres.

No obstant això, si comptes amb el teu propi equip de desenvolupament o pots contractar un professional extern, aquesta eina és sens dubte una gran opció. Té moltíssimes funcionalitats i el SEO sempre en ment, per la qual cosa podràs traure-li partit a la teua botiga en línia més fàcilment per a atraure a client i generar trànsit.

Shopify

Des de l’anàlisi de rendiment dels productes fins a diverses eines SEO, Shopify ha reunit algunes de les funcionalitats més importants per a convertir-se en una altra d’aqueixes plataformes capdavanteres. Està molt estesa entre xicotets negocis que acaben d’iniciar la seua marxa en el comerç digital.

Un dels grans al·licients que criden l’atenció de Shopify és que permet als clients recuperar els seus carrets abandonats. Quan tornen a la web podran acabar aqueixa compra que van deixar a mig fer, per la qual cosa perdràs menys clients al llarg del temps. Les seues formes de pagament més habituals són PayPal o Shopify Payments.

Tiendanube

Tiendanube s’ha establit com líder indiscutible en tota Amèrica Llatina, i és perfecta tant per a petites i mitjanes empreses com per a negocis de major volum. Té més de 30 temes personalitzables i es pot connectar amb altres canals de venda en línia, com Facebook Shops o Instagram Shopping.

Els primers passos en Tiendanube són molt senzills, i l’administrador general de la pàgina molt intuïtiu i estable. Es pot oferir als clients diferents mètodes de pagament i enviaments per tota la regió.

Volusion

El dropshipping està aconseguint quotes més que interessants en el mercat, i Volusion ha sabut evolucionar per a acostar-se a aquest model de negoci. Et permet trobar pràcticament qualsevol producte que busques, comparar els preus a l’engròs i al detall i afegir-lo a la teua botiga en molt pocs passos.

Té una aplicació mòbil des de la qual podràs gestionar el teu inventari o actualitzar els preus des de qualsevol lloc. Les seues eines analítiques et permeten tindre una visió més profunda de la teua eCommerce i et permetrà prendre les millors decisions a l’hora d’administrar o escalar la teua botiga en línia.

Zyro eCommerce

Es tracta d’un dels últims llançaments al mercat, però ja ha anat demostrant que té moltes solucions per al comerç electrònic. Un dels seus principals avantatges és que té una interfície molt senzilla per a principiants, i en tot just uns minuts pots tindre llista la teua botiga en línia.

Té diferents temes on triar i personalitzar, totalment adaptats a la navegació mòbil i qualsevol altra pantalla. La gestió de l’inventari és molt senzilla de seguir, i es pot escalar el teu negoci si sobrepasses les teues previsions inicials.

BigCommerce

Si ja estàs assegut en l’eCommerce i vols fer un salt a una eina més potent i gran, prova amb BigCommerce. Una de les característiques més interessants d’aquesta plataforma que tanca la nostra llista és l’anomenada Channel Manager, una funció de venda multicanal que podrà connectar la teua botiga a diferents marketplaces però amb el control de tot l’inventari en una única pàgina.

Com la majoria de les plataformes anteriors, inclou funcionalitats enfocades al SEO i les xarxes socials, anàlisis de dades, URL personalitzades i moltes altres ajudes que t’ajudaran a atraure més clients i millorar el teu posicionament en els cercadors. Podràs, a més, incorporar comptes per al teu personal de manera il·limitada.

Com hauràs vist, plataformes d’eCommerce hi ha moltes i molt variades. Hui hem portat només una xicoteta col·lecció, però podràs trobar moltes més navegants per la xarxa. 

Des de Doowebs et convidem que les estudies per separat i tries una que s’adapte a les teues necessitats i al negoci que tingues pensat emprendre. 

Necessites ajuda? En Doowebs, som experts desenvolupadors i dissenyadors web a València. Dissenyem llocs web a mesura, i aconsellem sobre les millors opcions per al teu cas en concret. Demana pressupost!