Cómo crear una página web de fútbol

Com crear una pàgina web de futbol

Per a tot equip o club de futbol és necessari mantenir el contacte amb els seguidors i apassionats d’aquest esport. Ells sempre voldran conéixer tot sobre els entrenaments, els partits, els resultats, les vendes d’entrades, etc. Però, sobretot, voldran trobar tota la informació en un únic lloc.

I el millor recurs que existeix és una pàgina en internet. Què fer per a tindre una?

Si necessites promocionar al teu equip de futbol, o eres amant d’aquest esport i vols mantenir informats als altres aficionats sobre les últimes notícies del seu club favorit, has de seguir els següents consells sobre com crear una pàgina web de futbol.

Com crear una pàgina web de futbol: pas a pas

El primer pas per a crear una pàgina web d’esports és triar WordPress. És un dels CMS més emprats, és gratuït, fàcil d’usar, no requereix que tingues coneixements avançats i ofereix multitud de temes i plugins perquè personalitzes la teua pàgina web amb l’aparença i funcionalitats que requerisques.

Per a saber com crear una pàgina web de futbol amb WordPress, et deixem els passos a continuació:

 • Tria un nom de domini que estiga relacionat a l’equip de futbol i que siga fàcil de recordar, de pronunciar i d’escriure pels usuaris. A més, has d’incloure paraules claus relacionades.
  • El domini més reconegut és .com. Però també està: .org, .és, .blog, etc.
 • Registra el nom de domini que has triat.
 • Contracta el servei d’allotjament. Existeixen moltes empreses que ofereixen el servei d’allotjament i el registre del domini en el mateix paquet d’allotjament.
 • Instal·la el programari de WordPress.
 • Inicia sessió en WordPress com a administrador. Familiaritza’t amb la interfície. Des d’allí pots controlar tota la teua pàgina web de futbol:
  • Les configuracions bàsiques (enllaços permanents, fer públiques les pàgines, zona horària, etc.).
  • La creació i publicació de post, la càrrega d’imatges i la creació de subpàgines.
  • Personalitzar el disseny web de futbol, instal·lar plugins i temes.

Què ha de contenir un disseny web per al futbol

Després de conéixer com crear una pàgina web de futbol amb WordPress, cal saber que elements i característiques ha de tindre un disseny web dirigit a aquesta pràctica esportiva.

Crea diverses subpàgines

Per descomptat, depén del que desitges mostrar o informar els seguidors d’aquest popular esport. Però les principals seccions que has d’incloure en el teu disseny web de futbol són les següents:

 • Pàgines de notícies.
 • Blog.
 • Botiga d’articles, si es tracta d’un equip de futbol amb merchandaising.
 • Llistes dels jugadors, amb els seus noms, números i estadístiques.
 • Taula de classificació i resultats de tots els equips de la temporada.
 • Vídeos sobre jocs, entrenaments, entrevistes i més.

Selecciona el millor tema de WordPress per a la teua pàgina web de futbol

Existeixen infinitat de temes de WordPress genèrics que pots condicionar a qualsevol tema específic, però és recomanable que utilitzes un tema especial per a futbol, perquè oferirà eines i funcions enfocades en els requisits d’aquest esport.

Alguns temes per al disseny web de futbol són:

 • Real Soccer – Sport Clubs WordPress. És responsive, permet la personalització de l’aparença i ofereix funcions específiques, com: la taula de classificacions, pàgina per als resultats, calendari, el perfil del jugador, llista de jugadors, taula de partits, etc.
 • FC United. Permet treballar creativament el disseny web per a futbol o un altre esport i ofereix les funcions per a la venda d’objectes esportius, mostrar llistes de jugadors, posicions, estadístiques, resultats, etc.

Tria els plugins perfectes per al disseny web de futbol

Els plugins t’ajudaran a incloure unes certes característiques que faran única i molt funcional a la teua pàgina web de futbol. Per exemple:

 • Plugins per a crear taules de classificacions, comparacions i rècords dins de la pàgina web. Com el complement League Table.
 • Plugins per a optimitzar les imatges, com SmartPixel. Aquest tipus de complement ajuda a comprimir les fotos i a reduir el temps de càrrega de la pàgina web.

Dona-li protagonisme a les últimes notícies

En la pàgina principal has de mostrar les notícies de major importància, com l’eixida d’un jugador, el canvi del porter, els últims gols, la lesió patida per un esportista, etc. A més, mai oblides incloure una gran foto de qualitat que il·lustre la informació.

Personalitza el tema per a un millor disseny web de futbol

Després d’instal·lar el tema triat has de personalitzar-lo perquè projecte realment la marca de l’equip de futbol.

Per exemple, ajusta els colors, tenint en compte els que representen oficialment a l’equip, inclou el logotip de l’equip i sempre opta per un disseny atractiu i net, que facilite la cerca d’informació per part de l’usuari.

A més, cal que mantingues la informació actualitzada, que interactues amb els usuaris que comenten en la web i que compartisques el contingut de la pàgina de futbol a través de les xarxes socials.

Ja coneixes com crear una pàgina web de futbol, només has d’incentivar-te a iniciar el seu disseny web.

Prefereixes una web a mesura? Contacta’ns, podem ajudar-te. En Doowebs som especialistes en el desenvolupament i disseny de pàgines web professionals, corporatives, esportives, blogs personals i més.