Com fer una pàgina web d'esports

Com fer una pàgina web d’esports

Una pàgina web d’esports? Sí. Tot club o equip esportiu ha de tindre presència en internet, per a contactar amb els seus seguidors, mostrar anàlisis esportives i compartir informació rellevant.

A més, si eres amant d’algun esport, també pots crear una i compartir dades d’interés, com a resultats i anàlisis sobre actuacions dels jugadors o equips.  Fins i tot pots generar diners amb els anuncis que inclogues.

Però saps com fer-la? Has de tindre en compte les següents indicacions per a crear el disseny d’una pàgina web per a esports.

Passos per al disseny de pàgines web per a esports

A continuació, t’indiquem pas a pas com crear la teua web esportiva:

1. Determina l’objectiu esportiu del teu web

Primer determina el tipus d’esport (futbol, tenis, bàsquet…) o la disciplina que abastarà (esports extrems, esports aquàtics, etc.). Així, has de continuar detallant els objectius específics del teu web: Publicaràs tècniques d’entrenament? Analitzaràs els partits? Fins a estructurar tots els objectius. 

2. Adquireix un domini

El domini serà el nom que aparega en l’URL de la teua pàgina web. Per exemple: www.mideporte.com. Pel que has de seleccionar un nom curt, que siga fàcil de recordar per als visitants i que siga consistent amb la marca que estàs creant. Després, compra el teu domini.

3. Contracta el servei d’allotjament web

La teua pàgina web ha d’allotjar-se en un servidor. Per a això, contracta un proveïdor d’hosting. Aquesta empresa, a més de comptar amb els servidors, també t’oferirà uns certs serveis addicionals, com el monitoratge de la web o la realització de còpies de seguretat de la pàgina. És un pas essencial en el disseny de la teua pàgina web per a esports.

4. Selecciona la plataforma 

Per a fer una pàgina web esportiva tens l’opció d’emprar un sistema de gestió de continguts CMS, com WordPress. Amb el qual no necessitaràs coneixements profunds de programació.

Per descomptat, tens l’opció de contractar una agència especialitzada en el desenvolupament i disseny web, que et garantiran desenvolupament web a mesura, completament personalitzada segons el projecte que tingues al cap.

5. Crea el disseny de la teua pàgina web esportiva

D’acord amb els objectius de la teua pàgina esportiva (pas 1), és important que determines el tipus de disseny web que utilitzaràs. En això són rellevants els elements com el color, la font i la distribució de les formes i els espais en blanc.

Per exemple, els esports com la lluita lliure, el futbol o el bàsquet requereixen dissenys més agressius, en els quals ressalten colors com el blau molt fosc i el roig. Però el disseny de pàgines web per a esports com els escacs o el golf necessita transmetre un entorn més relaxat.

El disseny és important per a l’èxit d’una pàgina web. Així que, presa en comptes les següents recomanacions:

  • Agrega alguns efectes que donen moviment i transmeten acció, com el de paralaje.
  • Incorpora els complements que incrementen la funcionalitat de la pàgina
  • Inclou el teu logo i eslògan que t’identifiquen com a marca.
  • Mantingues el disseny consistent en totes les seccions de la pàgina web.
  • Empra fonts simples, per a no desviar l’atenció dels visitants.

6. Inclou vídeos

Incorpora vídeos curts i concisos a la teua pàgina web. Són ideals per a complementar el contingut. Recorda que existeix públic que, probablement, no tindrà temps de llegir el text o navegar per tota la pàgina, però té uns segons per a veure un breu vídeo i informar-se.

Per exemple, en el disseny de la teua pàgina web per a esports pots agregar un vídeo curt que capte els millors moments d’un torneig de tenis, el resum esportiu de la setmana o en el qual expliques com obtenir la millor puntuació en l’esport que mestresses.

7. Busca fonts d’informació veraces i imatges de qualitat

En tota web és important la qualitat de les imatges i el veraç de la font d’informació. Però en una pàgina d’esports, això presenta una major rellevància.

Per tant, sempre verifica les teues fonts d’informació. A més, inserida gran quantitat d’imatges que acompanyen el text, però d’una forma organitzada. Cuidant que les fotografies tinguen una bona resolució i siguen d’una grandària adequada. 

8. Crea un contingut bo i rellevant

D’acord amb el públic que desitges atraure, crea un contingut que siga rellevant, veraç, fàcil d’entendre, amb una bona estructura i amb bona gramàtica i ortografia.

Una recomanació en el disseny de la pàgina web per a esports és presentar el text mitjançant blocs de continguts, emprant un llenguatge senzill, amb encapçalats atractius, que conviden el visitant a llegir-lo.

9. Incrementa la taxa de conversió

La taxa de conversió és la mètrica que t’indica la relació entre el nombre de visitants que ha rebut la teua pàgina web i la quantitat d’aqueixos visitants que s’han convertit en subscriptors del teu web o que han realitzat alguna acció que desitges, dins de la plataforma.

Una de les principals estratègies per a incrementar aquesta taxa és inserir anomenades a l’acció en la teua pàgina. Com? D’acord amb el que desitges que els visitants realitzen, has d’inserir botons amb text clar i directe, convidant-los a realitzar aquesta acció. Per exemple, Contacta amb mi! Subscriu-te! 

10. Utilitza pràctiques SEO

El SEO t’ajudarà a posicionar la teua pàgina entre els primers llocs dels resultats dels motors de cerca, com Google. I això podrà incrementar el trànsit en el teu web d’esports. En aquestes pràctiques deus:

  • Inserir paraules clau en el text del teu web (descripcions, títols, noms i arxius d’imatges o vídeos, articles de blog, etc.). Per a obtenir-les has d’emprar alguna de les eines d’exploració que existeixen en el mercat.
  • Assegura’t que la pàgina web d’esports es visualitze de manera correcta des de dispositius mòbils.  
  • Procura una alta velocitat de càrrega per a la teua pàgina web. 
  • Crea enllaços interns, entre seccions o entre articles, però de manera lògica.
  • Obtingues un certificat de seguretat per a la pàgina, mitjançant una autoritat de certificació en internet.

Aplicant cadascun d’aquests passos, el disseny de pàgines web per a esports no té per què ser complicat. Has de seleccionar la plataforma correcta i crear el disseny ajustat als esports triats i al públic que desitges atraure.

En seguir aquestes indicacions aconseguiràs una major taxa de conversió i la teua pàgina podrà convertir-se en referent dins del món esportiu. Necessites el servei d’hosting? Prefereixes una pàgina web a mesura? Contacta’ns. En Doowebs ens especialitzem en el disseny de pàgines web especialitzades, corporatives, e-commerce i blog personal.