La importància del disseny per a l'èxit d'una pàgina web

La importància del disseny per a l’èxit d’una pàgina web

Coneixes la importància del disseny web en el teu lloc?

Imagina’t que vas caminant per un centre comercial. Què és el que et convida a entrar a una botiga que no coneixes? En moltes (moltíssimes) ocasions… L’aparador!

Bé siga que estigues en la cerca d’una cosa puntual o no, la vitrina és un element essencial per a atraure clients a un negoci. En entrar comença la segona fase: l’ordre dels productes, el disseny de la botiga, els preus, l’atenció al client…

En el món digital funciona d’una manera similar, però cal tindre alguna cosa en compte: la intenció del client no sempre és la mateixa. 

Per què un bon disseny web és important?

En aquest cas, hi ha una diferència significativa entre els dos tipus de clients: la pressa. En Internet ningú vol perdre el temps, i aquest tipus de client sap el que està buscant. Per tant, no ingressarà a la teua pàgina per mera casualitat (almenys, no en la majoria dels casos).

“Sabies que a l’usuari mitjà li pren 3 segons decidir si es queda o no en un lloc web?” 

Durant aqueixos tres segons, la majoria espera arribar a una pàgina amb bon disseny, que siga intuïtiva i li brinde la informació que necessita. Si bé el contingut ha de ser rellevant, el disseny també juga un paper protagonista en aquesta cerca. 

Quin és l’objectiu del disseny web?

El disseny web té una importància decisiva de cara a la primera impressió. Pot ser que et sone a clixé. No obstant això, és innegable que el teu lloc continua sent la carta de presentació del teu negoci.

En aquest sentit, el disseny web té tres objectius principals a complir de cara al client:

  1. Proveir una interfície intuïtiva i fàcil de navegar.
  2. Transmetre els valors de la marca o empresa.
  3. Garantir una resposta o acció per part de l’usuari.

Elements necessaris per a un disseny web optimitzat

Ja tenint consciència de la importància d’un bon disseny web,  observa quins elements t’ajudaran a complir aquests objectius:

Organització i divisió de subpáginas

Distribueix el menú, categories, botons, mòduls de productes relacionats, i bàners d’una manera intel·ligent. Cadascun d’ells ha de tindre un bloc i un espai apropiat que siga còmode a la vista i fàcil de clicar.

Versió desktop i responsive

Hui dia l’anàlisi del trànsit ens revela el següent: les visites ja no provenen en gran part d’ordinadors sinó de telèfons mòbils. És per això que et suggerim adaptar el teu disseny a desktop i responsive per a garantir una millor experiència d’usuari.

Tipografia i contingut

La tipografia que has triat ha de ser llegible sense abusar de la grandària, les negretes, cursives, etc. Això aplica tant per a l’esquelet del lloc com per als elements publicitaris (bàners o pop-ups) i contingut general.

 ➔ Aprén a afegir tipografia a un lloc web.

Taujana o gamma de colors

Quan es tracta d’experiència visual, és vital mantenir uniformitat cromàtica en els espais del lloc. En altres paraules, tots els teus productes en línia o offline han d’estar concorde a la imatge corporativa del teu negoci. 

Call-to-action (anomenades a l’acció)

No tot es tracta de color! De quin val tindre el lloc organitzat si no guies als teus usuaris?

Veuràs, les anomenades a l’acció, o call to action, se situen en diferents seccions de la pàgina i dins dels botons dels bàners publicitaris. Això amb la finalitat d’incitar al visitant a fer alguna cosa en específic.

Per exemple, l’e-commerce tenen el botó “Comprar” dins de la seua fitxa de producte. En el cas de blogs, aquests inclouen el CTA de “Subscriure’s”. I, en termes generals, els llocs web posseeixen una secció per a convidar-los a comunicar-se amb tu o amb l’equip d’atenció al client.

Només així podràs fer un seguiment dels elements que has incorporat, i verificar si has aconseguit les conversions que esperaves.

Contingut audiovisual

Desitges afegir fotografies, imatges o il·lustracions? Bé. Fins i tot, si penses incloure vídeos, tampoc hi ha problema amb això. Sempre que aquests elements queden correctament integrats en el disseny, de manera consistent, i no demoren a carregar. 

No hi ha res més molest que esperar com es va descarregant una imatge a poc a poc. O que es detinga un vídeo en cada segon, i passar una eternitat tractant de veure’l fins al final. 

Amb això dit, opta per imatges amb bona resolució que pesen menys de 100 kB. Quant als vídeos, puja’ls en format .mp4, ja que manté una gran qualitat, és compatible amb tots els navegadors i pes menys.

Som-hi 

Abans de donar el go live al teu lloc, revisa la teua llista de tasques per a corroborar que compleixes amb tots els punts anteriors. 

Si vols més visites i més vendes, tingues sempre present la importància del disseny web en el moment de crear l’estratègia de màrqueting. Si el teu disseny és òptim, obtindràs un major control i una millor anàlisi de resultats.

Necessites un disseny personalitzat per al teu web? En Doowebs, som experts en disseny web. Demana pressupost sense compromís