tipos-de-diseno-de-pagina-web

Tipus de disseny web: Aplica el millor segons els teus objectius

Moltes persones pensen que tots els dissenyadors són iguals, quan en realitat, hi ha diferents classes. Amb tota la varietat que hi ha, no és difícil imaginar que existeixen diferents tipus de disseny web amb la seua pròpia finalitat o objectiu. 

Es basen en una especialitat i busquen complir un treball únic en la seua àrea. No obstant això, el que tenen en comú, és que intenten trobar una solució per a les necessitats que tinga el client que els va contractar.

Aqueixa és la raó per la qual hui t’explicarem quins són els tipus de dissenys pàgines web i de què s’encarrega cadascun.

Disseny web Fix 

Com el seu nom l’indica, és un tipus de disseny que utilitza mesures “fixes”, és a dir, que no canvia sense importar quin dispositiu utilitzes. És un dels més usats pels dissenyadors pel fet que es pot visualitzar a tot arreu.

Funciona en qualsevol mena de pantalla sense que influïsca la grandària o amplària que tinga el navegador web que la visualitza. Sempre serà el mateix i cap de les característiques que s’agreguen canviaran les dimensions preestablides. 

Disseny web Líquid 

És un tipus de disseny que, en lloc d’usar píxels (com seria usualment), utilitza mesures de percentatge. Per mitjà d’aquest mètode, tots els elements que conformen la pàgina s’adapten a l’ample d’aquesta.

Amb el disseny fluid, les imatges s’estiren en les pantalles més grans, la qual cosa representa un desavantatge. Ocasiona un problema, ja que els textos es podrien tornar complicats de llegir en alguns dispositius de menor grandària.

D’igual manera, seria bastant molest en els marges que emboliquen tota la pàgina. És per això que aquest tipus de disseny web és el que menys es recomana a causa del poc funcional que és.

Disseny web Adaptatiu

Es tracta d’una mena de disseny que usa plantilles de llocs web, siguen per a ús personal o professional. Aquestes van ser desenvolupades per a grandàries de pantalles que han sigut establides amb anterioritat.

Són fundades en punts de ruptura perquè, quan arriben a un cert límit en la mateixa pantalla, es configure el disseny.

Aquest és un tipus de tècnica que no ofereix molta usabilitat pel fet que el disseny canvia i es necessiten tornar a actualitzar totes les plantilles. 

Així mateix, existeix la possibilitat que el contingut es continue veient xicotet si s’entra a la pàgina per mitjà d’un dispositiu mòbil. Recorda que, perquè el disseny d’un lloc web siga òptim, ha de poder visualitzar-se en diferents dispositius, no sols en l’ordinador.

La gran majoria dels usuaris en l’actualitat busquen tot en els seus telèfons, així que s’ha d’adaptar aqueix tipus de dispositius. D’aquesta manera, les probabilitats que més persones ingressen i vulguen comprar, són molt més altes.

Disseny web Responsive 

Gràcies a aquest tipus, el disseny i el contingut de la pàgina s’adeqüen molt bé a totes les pantalles. A diferència dels altres que expliquem anteriorment, es pot tindre una experiència més satisfactòria que convida a l’usuari a quedar-se en el lloc.

No importa quin dispositiu estigues utilitzant, la resolució es veurà quasi igual en totes i les persones tindran la informació necessària.

Està organitzat mitjançant blocs depenent de les característiques que tinga el dispositiu que estan usant i el tipus de navegador. En altres paraules, la informació continuarà sent la mateixa, però els elements canviaran per a millorar.

El responsive web design és un dels tipus de disseny web que més s’utilitzen per part de particulars i professionals, ja que Google pot penalitzar una mala experiència de negació per part de l’usuari. Aquest tipus de disseny és bastant útil i convida qualsevol usuari a entrar en la pàgina.

Disseny web Elàstic

Té diversos elements en comú amb el disseny web fluid, no obstant això, en aquest tipus, el contingut de la pàgina augmenta en conjunt amb l’ample del disseny.

Això té com a objectiu que s’emplene la pantalla per complet. Al final, el resultat és més o menys satisfactori en pantalles xicotetes. No obstant això, en les més grans, el contingut de la pàgina es pot tornar il·legible i irracional.

Per això és un dels tipus de disseny web menys utilitzats; només és útil en circumstàncies molt específiques. 

Després de comentar i analitzar els tipus de dissenys web més utilitzats en l’actualitat, t’animem a triar el mètode de treball i l’estil que millor encaix amb els objectius i característiques del teu projecte. 

Necessites ajuda? Des de Doowebs som agència de disseny web. Contacta amb nosaltres sense compromís per a rebre assessoria!