Com canviar d'hosting amb el mateix domini

Com canviar d’hosting amb el mateix domini

Normalment, en la creació i manteniment d’una pàgina web les persones tenen al cap el disseny, l’estructura i el contingut. Com que són les parts de major visibilitat i atracció per als clients.

Però existeixen altres elements d’enorme importància per a la teua pàgina: el domini i l’hosting. Sent aquest últim el responsable de l’emmagatzematge i el corresponsable de característiques que incideixen en el funcionament de la pàgina.

Així que, algunes vegades, quan necessites majors prestacions i capacitats, és primordial que procedisques a canviar la web d’hosting, però conservant el domini.

Què és el domini

El domini és el nom que identifica al teu web. És un nom irrepetible, exclusiu, que conté una determinada quantitat de lletres, símbols i números i que serveix per a accedir a una determinada pàgina d’internet.

Anàlogament, el domini serà la teua adreça dins del sistema de la World Wide Web (WWW). Per exemple, per a visitar-nos només has d’ingressar en el teu cercador o en la barra d’adreces www.doowebs.es.

Què és l’hosting

Hosting, com la mateixa paraula ho indica, és l’espai en el qual s’allotja la teua pàgina web perquè puga ser visible en internet a tots els que desitgen visitar-la, sempre utilitzant la teua adreça o domini.

Però com es emmagatzema la informació de la pàgina? Les dades, informació i contingut d’una pàgina són emmagatzemats en un servidor web.

Quan et registres o contractes un servei d’hosting, també estàs llogant un espai en un servidor. I és allí on s’emmagatzemarà tota la informació. D’aquesta manera, l’empresa proveïdora de l’hosting serà la responsable del funcionament, manteniment i seguretat del servidor.

Però, amb el temps, la teua pàgina web pot créixer i necessitar publicar major contingut, establir connexió amb major quantitat de clients o usuaris, habilitar altres serveis com a canals de pagament o d’atenció al client, entre altres. En aqueix moment, has de començar a pensar com canviar d’hosting amb un domini.

Raons per a canviar la web d’hosting

No sols l’espai d’emmagatzematge és un motiu per a canviar la web d’hosting. També pots necessitar o desitjar canviar-ho pels preus, pel tipus o la ubicació del servei o per oferir una millor experiència a l’usuari.  Entre les raons principals estan:

 • La velocitat. En canviar d’hosting amb el mateix domini pots incrementar el rendiment de la teua pàgina i oferir una alta velocitat de càrrega.
 • L’espai. Pots triar un servei amb major capacitat d’emmagatzematge. És la principal causa d’aquesta migració, perquè és natural el creixement de les pàgines.
 • Els costos. El preu també pot ser un motiu determinant per a migrar la teua pàgina. Així que, depenent del que necessites, hauràs de revisar l’abast dels serveis que t’ofereix cada proveïdor.
 • El país. Per a posicionar millor la pàgina en els cercadors és molt important que l’hosting es trobe en el mateix país en el qual està la majoria de visitants.
 • El tipus d’emmagatzematge. El servidor d’allotjament pot ser de tipus dedicat, VPS o compartit. Cadascun et proporcionarà determinats avantatges.

Raons per a conservar el domini

Són clars els motius que poden o deuen impulsar-te per a canviar d’hosting. Però Per què canviar d’hosting amb el mateix domini? Algunes raons que conserves el domini són:

 • Conservar el posicionament SEU de la web. Si canvies el domini perdràs tot el temps, esforç i diners que has invertit en aconseguir una bona posició en Google.
 • Preservar la imatge de la teua marca (brànding). Perquè tot el que reflecteix la teua pàgina és part de la construcció de la teua marca, incloent-hi el nom del domini.

Passos per a canviar d’hosting amb el mateix domini

Tenint ben definits els conceptes i enteses les raons, podem conéixer com canviar d’hosting un domini. Els passos generals són:

 • Contracta el nou servei d’hosting. D’acord amb el:
  • Preu.
  • Espai.
  • Tipus de servidor, entre altres factors.
 • Allibera el teu domini de l’hosting que desitges canviar. D’aquesta manera et quedarà lliure per a associar-ho després al nou.
 • Realitza una còpia de seguretat de tota la informació i transfereix-la a un suport extern. És una manera d’assegurar les dades davant qualsevol incident.
 • Mobilitza els arxius al nou hosting. Segons el tipus de pàgina, estàtica o dinàmica:
  • En pàgines estàtiques has de descarregar tota la informació des del servidor actual i pujar-la a l’espai del nou hosting. Segueix la mateixa estructura de carpetes.
  • En pàgines dinàmiques has d’exportar la base de dades des de l’actual emmagatzematge i importar-la des del nou servidor.
 • Mou el compte del correu electrònic:
  • Si el correu es troba allotjat en un registrador de domini. Inicia sessió en el registrador i canvia el registre del correu a l’IP del nou hosting.
  • Si el correu s’allotja en l’hosting. A més de l’opció manual, pots descarregar el compte de correu amb els seus arxius i carregar-la després en el nou servidor.
 • Mou la base de dades. Exporta la base de dades i importa-la des del nou hosting. Es recomana que utilitzes la mateixa contrasenya i usuari.
 • Configura el gestor de l’hosting nou.
 • Actualitza el domini perquè anotació a l’hosting nou, mitjançant l’assignació de les DNS. Si és un nou domini, aquest apuntarà a la nova IP de manera automàtica.
 • Efectua una verificació final perquè el funcionament siga correcte. Algunes proveïdores del servei d’hosting ofereixen una plataforma per a proves.

Realment, sempre serà millor opció comptar amb l’assistència tècnica especialitzada per a canviar la web d’hosting. Perquè constitueix un procés minuciós que necessita, en alguns dels seus passos, estar atents a detalls molt tècnics.

Per tant, si no posseeixes l’experiència necessària, sempre és recomanable entregar el procés de migrat a la mateixa empresa proveïdora de l’hosting. Aquesta sabrà com canviar un domini d’hosting de manera ràpida i segura. En Doowebs ens encarreguem que el servidor s’adapte a les característiques i necessitats de la teua pàgina web amb el nostre serveis de registre de dominis i allotjament web a València. Demana pressupost sense compromís!