Design Thinking: 5 casos d'èxit

Design Thinking: 5 casos d’èxit

La paraula ‘innovació’ es troba estretament lligada al Design Thinking per a aconseguir una connexió amb el client. 

No és un secret que empreses com Starbucks o Coca-Cola estan tan ben posicionades gràcies, entre altres factors, al disseny dels establiments (tant en línia com offline). 

Saps com ho van aconseguir? Vegem 5 casos d’èxit de Design Thinking.

Però, què és exactament el Design Thinking?

És una metodologia de disseny analític, creatiu i intuïtiu per a aconseguir la resolució de problemas. Dit d’una altra manera, el Design Thinking et permet construir idees ateses les emocions que puga provocar en el teu públic objectiu.

Com es desenvolupa aquesta metodologia?

Sabràs molt bé que les idees per a un producte o projecte poques vegades arriben mentre estem asseguts en la cadira de l’oficina. Generalment, es realitza una investigació de camp que ens porte al punt on es troba l’usuari.

En exposar-nos a la realitat del mercat, aconseguirem comprendre la situació del client. 

I, sobre la base d’aquesta experiència, es poden oferir solucions adaptades a les seues necessitats. Després de llançar el prototip, es testa l’impacte generat i es verifica si aquest va complir amb els objectius.

Cal esmentar que aquesta tècnica és aplicable a altres àrees del mercat. Entre elles, les estratègies de comunicació o la creació d’eines tecnològiques, entre altres models de negoci.

Casos d’èxit de Design Thinking

1. Design thinking: Starbucks.

Design Thinking: 5 casos d'èxit

T’has preguntat quin és aqueix aspecte que atrau tanta gent als establiments de Starbucks?

Sembla que, quan Howard Shultz va reprendre el càrrec de CEO en 2008, va notar que la cadena no projectava ni un polsim de personalitat. I no va ser l’únic a adonar-se’n: moltes persones s’expressaven sobre la casa Starbucks com “un café sense ànima”.

A fi de prendre cartes en l’assumpte, va decidir tancar 600 botigues velles i reclutar 350 dissenyadors. A partir d’aqueix llavors, va iniciar un pla de redisseny per al logo, les botigues i fins i tot per a les begudes.

Vegem com va resultar aquest projecte:

  • Localització: La cadena va enviar als seus dissenyadors al voltant del món amb l’objectiu d’absorbir les diferents cultures locals. A Nova Orleans van captar l’essència del Jazz, i la temàtica va captivar al seu públic de manera instantània.
  • Redissenye del logo: Ho van millorar per creixes en donar-li protagonisme i un aspecte més humanitzat a la seua famosa sirena.
  • Producte: Per a cada temporada, trien colors en tendència i els adapten als productes finals. Com a exemple, podem recordar les begudes Unicorn Frappucino, The Mermaid i Tie-Dye Frappuccino.

2. Design thinking: Ikea

Un dels millors casos d’èxit de Design Thinking a Espanya que va tindre la companyia Ikea va ser el projecte People Revolution.  

Comptat i debatut, els executius van observar que havien de flexibilitzar la seua rígida sistematització a favor de l’experiència dels clients. Van notar que els processos interns estaven tan marcats que no els permetia pensar fora de la caixa.

Per a canviar-ho, van reunir els seus col·laboradors i se’ls va proposar ser més pròxims amb els clients per a obtindre el feedback que necessitaven. D’aquesta manera, posant al consumidor en el centre de l’estratègia, van millorar els processos de compra d’una manera significativa.

3. Design thinking: Coca-Cola

Design Thinking: 5 casos d'èxit

Ens creuries si et diguérem que, en els seus inicis, Coca-Cola no venia més de 9 botelles diàries?

Tal xifra els va obligar a reinventar-se mil i una vegades fins a aconseguir el que hui coneixem de la refrescant beguda. Addicional als ajustos en el disseny, el concepte també havia de canviar. La comunicació de la marca va passar de “Presa CocaCua” a transmetre felicitat.

Sens dubte, aquest salt els va permetre arribar a moltes més persones. En passar dels anys, Coca-Cola continua sent sinònim de festa, compartir amb éssers estimats i gaudir moments irrepetibles.

4. Design thinking: Spotify

A vegades les nostres vides es converteixen en breus instants d’un típic musical, no creus?

Sabem que la idea d’un reproductor musical no és precisament nova. No obstant això, Spotify va donar en el blanc oferint una plataforma on trobar la teua música o podcast favorit és encara més fàcil.

Això podrà sonar a publicitat, però la proposta de valor és clara: facilitar l’organització del contingut streaming. Tenint en compte que l’avantatge d’estalviar temps és irresistible per a qualsevol usuari.

5. Design thinking: Ericsson

Sense cap dubte, quan es tracta de tecnologia, sí o sí que has de conéixer les demandes del mercat. Per part seua, Ericsson aprofita la connectivitat i el disseny per a prosperar en aquesta era tecnològica que no fa més que avançar.

En les oficines d’Ericsson, els enginyers d’usabilitat, dissenyadors, desenvolupadors web i parts interessades del negoci, treballen en constant col·laboració.

El seu objectiu? La correcta integració dels criteris d’UX (User Experience) en tots els seus productes. Queda clar que per a ells no existeix un bon disseny sense les aportacions de l’usuari.

El disseny és cada vegada més humà

Tots aquests casos d’èxit de Design Thinking evidencien com el disseny pot canviar els sentiments dels clients i complir les seues expectatives. 

De fet, aquesta brillant metodologia et permetrà fidelizar a la generació Z, la qual prefereix, abans de res, una marca humanitzada.

Vols dur a terme en la teua empresa una estratègia de Design Thinking similar als casos d’èxit que hem comentat? 

En Doowebs som experts en disseny web a València

Demana pressupost sense compromís!