com-millorar-velocitat-càrrega-wordpress

Com millorar la velocitat de càrrega de WordPress

Sabíeu que les conversions d’una web poden caure un 20% per cada segon de càrrega addicional que presenta?

La velocitat de càrrega és un dels aspectes més importants duna web. No només perquè determina la usabilitat de la pàgina i, per tant, l’experiència d’usuari. A més, és un factor fonamental per millorar el posicionament natural a Google.

Però… Com millorar la velocitat de càrrega a WordPress?

En aquest post donem 10 consells perquè puguis millorar l’experiència d’usuari, reduir la taxa de rebot, augmentar el trànsit orgànic de qualitat i, en definitiva, donar al teu negoci online l’impuls que necessita.

Comencem!

Trucs per optimitzar la velocitat de càrrega

Abans de començar, t’expliquem els paràmetres principals que observa Google per indexar i classificar una pàgina web:

  • Rendiment del hosting
  • Nombre de peticions al servidor
  • Pes de la web
  • Optimització del WordPress

Encara que no hi ha una fórmula exacta per accelerar els temps de càrrega, hi ha moltes maneres d’optimitzar una web fins a obtenir un resultat favorable.

A continuació et deixem 10 consells per millorar la velocitat de càrrega del teu WordPress:

1. Tria un hosting de qualitat

Per molt ben optimitzada que estigui una pàgina web, un hosting de mala qualitat serà una font de problemes constant. L’ideal és escollir un hosting a WordPress orientat a l’alta velocitat tenint en compte no descuidar l’accessibilitat, la seguretat i altres aspectes importants.

En què m’he de fixar? Bàsicament, en què tingui almenys aquestes característiques:

  • Garantia d’uptimedel 99,9%
  • 3 GB (com a mínim) d’espai en disc dur, si pot ser, SSD
  • Tecnologia d’aïllament i garantia de recursos en el cas dels allotjaments compartits
  • Configurat per a WordPress
  • Suport tècnic de qualitat, 24/7

2. Disseny de càrrega ràpida

De vegades ens centrem en la part estètica del disseny o el tema i oblidem altres aspectes… Com la velocitat. És important trobar l’equilibri entre estètica, prestacions i velocitat a l’hora d’escollir una plantilla a WordPress i començar a afegir-hi tots els continguts corporatius. Des de Doowebs et recomanem optar per un disseny minimalista que compleixi aquestes característiques:

  • Accés a funcions estàndard de WordPress
  • Compatibilitat amb les darreres versions de cada navegador
  • Compatibilitat amb els estàndards W3C
  • Disseny responsive (adaptable a qualsevol dispositiu)
  • Codi optimitzat amb HtML5, CSS3 i les darreres tecnologies web
  • Fons blancs, sense imatges, mosaics ni excés de guarniments

Recordaanalitzar bé les necessitats i característiques del teu negoci per escollir el disseny de WordPress que millor s’hi adapti i, sobretot, que no acabi llastrant el funcionament de la teva web.

3. Plugin de memòria cau per a WordPress

És imprescindible per gestionar adequadament tots els arxius HTML generats de manera dinàmica a la memòria cau de la web. Això us permetrà reutilitzar tota aquesta informació, generada en accions prèvies, i aprofitar-la en accions futures. Cosa que es tradueix en una baixada dràstica dels temps de càrrega.

? Descobreix aquí què és un plugin de memòria cau per a WordPress i quin triar per al teu projecte.

4. Installar plugins

Els plugins són una gran ajuda per optimitzar un WordPress, sempre que sàpigues quins instal·lar: no tots són de qualitat i, sobretot, no tots els plugins de qualitat són beneficiosos per a la teva web.

Encara que, per si mateixos, no tenen per què entorpir la velocitat de càrrega, és important triar-los i gestionar-los adequadament per evitar errors de funcionament. Per realitzar funcions concretes, ja sigui d’optimització, caching, CRM, backups…

5. Utilitza una CDN

Les CDN (xarxes de lliurament de continguts, per les sigles en anglés) són un tipus de servei que proporciona allotjament cloud d’alta velocitat per lliurar continguts dinàmics. Per això, emmagatzemen còpies de dades i, des del sistema de memòria cau, les distribueixen a altres llocs, de manera que els continguts arriben a cada visitant de forma àgil… Sense llastar el teu projecte.

6. Minimitza el codi

Els codis de CSS i JavaScript aporten certs avantatges a una web. No obstant això, si es gestionen malament, poden acabar alentint els temps de càrrega. Per evitar-ho, et recomanem fer servir eines de compressió per a minimitzar l’espai que ocupa cada codi, i afegir-los a la teva web. Recordeu que són un valor afegit en l’àmbit visual.

7. Optimitza les imatges

Les imatges sovint són els elements que més condicionen la fluïdesa d’un lloc web. De vegades, perquè s’empren esforços excessivament grans. Altres perquè no s’optimitzen adequadament. És fonamental ajustar la mida abans de pujar-la per evitar afegir un pes innecessari a la teva web i, a més, escalar-la a mides menors sempre que sigui possible.

En definitiva, et recomanem:

  • Pujar la imatge a la mida màxima visible a la web, no el que presenta la fotografia feta
  • Emprar eines de retoc com Adobe Photoshop per optimitzar-la i reduir-ne el pes sense afectar-ne la qualitat.

8. Allotja els fitxers d’àudio i vídeo a servidors externs

Així com les imatges han de pujar (ben optimitzades) a les publicacions per enriquir els continguts i treballar el SEO, el contingut multimèdia (àudio i vídeo) pot arribar a llastar un web de forma desastrosa. Com evitar-ho?

Crea un compte en una plataforma específica per a cada format (per exemple, Vimeo o YouTube per als vídeos, i iVoox per als podcast) i publica aquest tipus de contingut.

Perquè aparegui a la teva web, només hauràs d’inserir la URL al teu editor. D’aquesta manera, l’usuari contempla el contingut de la mateixa manera que si estigués publicat a la teva web, però evites llastar el teu projecte amb fitxers altament pesats.

9. Optimitza la teva base de dades

També coneguda com a web dinàmica, la web 2.0 va portar una nova forma d’emmagatzematge d’informació mitjançant files, columnes i cel·les. Més enllà dels avantatges, aquest sistema presenta un problema: genera residus.

És a dir, dades que es van utilitzar en algun moment i que tenen com a única funció actualment entorpir el funcionament de la teva web. Per això, és molt important netejar i optimitzar la teva base de dades cada cert temps.

Tan sols has d’acudir a la barra de l’esquerra de WordPress i on es mostren les taules de la base de dades, seleccionar “Totes” i “Optimitzar”. Automàticament tindràs una base de dades neta i optimitzada.

10. Autoanàlisi de velocitat

Mesurar, mesurar i mesurar. Si vols que la teva web aprofiti el seu potencial, és important invertir cert temps en realitzar anàlisis de càrrega regulars amb eines com Pingdom, Load Impact, PageSpeed ​​Insights, GTMetrix… T’ajudaran a accelerar el WordPress i obtenir millors resultats.

Des de Doowebs te animem a millorar la velocitat de càrrega a WordPress per optimitzar les probabilitats d’èxit del teu negoci.core/par

Recorda que som els teus experts en desenvolupament i optimització web a València, així que no ho dubtis: Demana un pressupost sense compromís!