Diferències entre Wix i WordPress. Quin és millor?

Diferències entre Wix i WordPress. Quin és millor?

Si estàs pensant a crear una pàgina web, el primer que has de fer és plantejar l’arquitectura que utilitzaràs.

WordPress és un CMS bastant complet que no deixa d’evolucionar a cada dia que passa. Es caracteritza pela seua àmplia quantitat de plantilles disponibles, per tindre plugins amb els quals es pot fer de tot, i per ser molt robust en l’àmbit de seguretat.

Amb el pas del temps, WordPress també s’ha d’enfrontar a la competència, ací és on apareix Wix

Wix es consolida com un dels millors creadors web del moment. Permet la creació de pàgines dinàmiques amb tota mena de funcionalitats que marquen la diferència.

Però quines són les diferències entre wix i WordPress exactament? Perquè et siga més fàcil prendre la decisió sobre que arquitectura utilitzar, ací te les vam mostrar amb detall.

Quin és millor: Wix o WordPress? Descobreix les seues característiques i diferències

Ús

WordPress és fàcil d’utilitzar, però alguna extensió o plugin requerirà coneixements avançats. 

Tard o d’hora fallarà alguna cosa amb aquest CMS, i llavors hauràs de continuar tutorials per a solucionar les coses. A vegades seran fàcils de seguir i a vegades suposaran tota una odissea.

En canvi, Wix és molt fàcil d’usar. S’ha dissenyat amb un editor molt visual en el qual col·locar qualsevol giny o funcionalitat serà tan fàcil com arrossegar i soltar. I si necessites més funcionalitats, tens un complet centre de recursos al qual recórrer.

Disseny

Seguint amb les diferències entre Wix i WordPress, arribem al disseny.

A la biblioteca de plantilles de Wix podem trobar al voltant de 1000 dissenys gratis. A més, estan molt ben categoritzades perquè resulten fàcils de trobar.

El problema és que no moltes no són responsive, així que haurem d’encarregar-nos de la seua adaptació.

WordPress té una major quantitat de plantilles, tant de pagament, com gratis. I si saps de programació, és possible accedir al codi per a fer qualsevol mena d’adaptació.

E-Commerce

Si vols crear una botiga en línia, llavors et preguntaràs com és millor, Wix o WordPress. Encara que si bé és cert que hi ha CMS específics per a això (com és el cas de Prestashop), aquestes 2 eines es defensen bastant bé.

Wix té un mòdul enfocat al comerç electrònic: Controla el catàleg, enviaments, formes de pagament, entre altres funcionalitats. L’únic problema és que, a causa d’unes certes limitacions, no és la millor opció per a botigues grans.

En el cas de WordPress, juntament amb el plugin WooCommerce, no hi haurà res que no puguem fer. Això sí, és possible que hàgem de pagar per accedir a funcionalitats addicionals.

Categorització

Wix és una plataforma en la qual podem crear una bona estructura de categories. També et dona l’opció de crear etiquetes, de deixar post programat, de mostrar ginys amb post relacionats, entre altres particularitats.

Podem muntar un blog avançat amb Wix. L’editor ens permet crear textos i integrar-los imatges, vídeos, GIF, separadors, etc. També té l’opció d’introduir codi a través de HTML, però pot ser molt complet per a usuaris iniciats.

Si et preguntes com és millor, WordPress o Wix quant a la categorització i creació de blog, pensem que la primera és la millor opció. I és que WP sempre ha estat orientat als blogs, permetent-te crear tot el que necessites (categories avançades, etiquetes, RSS).

L’editor de WordPress es basa en un sistema de blocs. Si li afiges Elementor, o algun plugin per l’estil, tindràs un control més visual i intuïtiu.

I si falla alguna cosa amb les seues plantilles, amb uns pocs coneixements tècnics de programació podràs fer meravelles.

Seu

De res serveix crear una pàgina amb un estil impecable, si el posicionament SEO és un desastre. En altres paraules: no arribarà a una bona posició en Google i no entrarà ningú.

També hi ha importants diferències entre Wix i WordPress en relació amb el SEO.

Wix permet optimitzar tant el títol de la web, com modificar els textos alternatius. També permet treballar els encapçalats.

Però té 2 problemes:

·Les imatges es nomenen automàticament en pujar-les, i els noms són molt rars. Si no estem pendents, podria afectar el SEO de la web.

·És possible personalitzar la URL dels posts, però no íntegrament com si permet fer-ho WordPress.

En canvi, WordPress permet la instal·lació de plugins avançats (com el Yoast SEO) per a treballar millor el posicionament d’una web.

Suport

Wix no sols té un bon suport en fòrums, sinó també a través del telèfon. Si tens problemes, trobaràs una veu humana que et guiarà.

En canvi, WordPress no té suport tècnic oficial, encara que hi ha una gran comunitat que pot solucionar tots els teus dubtes.

Llavors, en la comparativa de Wix vs WordPress… Quin és millor? Dependrà del que estigues buscant: per a usuaris que vulguen una cosa senzilla i no busquen complicar-se la vida, haurien d’apostar per Wix. Per a usuaris avançats i professionals, WordPress és la millor opció.