Què necessites per a crear una web de viatges online?

Què necessites per a crear una web de viatges online?

L’oferta d’agències de viatges que operen per Internet ha crescut bastant en els últims anys. És per això que moltes empreses del sector s’estan passant al sector digital i s’estan preguntant com crear una pàgina web per a començar una agència de viatges online.

Crear una web de viatges requereix d’una sèrie de passos a seguir que permetran que el projecte siga de qualitat i genere l’interés necessari com per a augmentar les vendes de paquets vacacionals.

Com muntar una agència de viatges online?

Abans de començar a crear una pàgina web per a una agència de viatges, és important puntualitzar tots aquells aspectes essencials per a poder començar amb un negoci online d’aquest tipus:

Disponibilitat

Desenvolupar un bon negoci porta temps i el mateix ocorre si el projecte es desenvolupa en Internet. Tot depén dels resultats que desitgem obtindre i en què terminis, és per això que es recomana realitzar una planificació del projecte per a saber per on començar, terminis i temps dedicat abans d’obrir una agència de viatges online.

Si busques bons resultats i tens clar que això serà el teu negoci, hauràs de realitzar tot això, per a poder controlar i optimitzar els resultats.

Un bon ordinador i una connexió potent a Internet

Encara que sone molt bàsic, són aspectes que es donen per descomptat i no s’investiga prou sobre el tema. Així podràs trobar l’oferta que millor encaix amb la teua situació. Si treballaràs a crear una pàgina web per a la teua agència de viatges no pots estar pendent de si funciona o no la connexió.

Requisits legals

Cal complir amb tots els aspecte legals mínims que es requerisquen dins de la Comunitat Autònoma en la qual vages a establir la teua empresa.

Coneixements digitals

No et vindrà malament tindre certs coneixements del funcionament de les empreses en Internet, com per exemple conéixer què és el SEU, l’email Màrqueting, les estratègies de continguts, la identitat corporativa, etc. Conéixer plataformes de creació de continguts, com WordPress, també ajuda. A manera resumeixen, com més sàpies sobre el món de les empreses digitals, millor funcionarà la teua, i menys dubtes tindràs sobre com crear una pàgina web per a una agència de viatges.

Requisits legals per a obrir una agència de viatges online

Per a saber com crear una pàgina web per a una agència de viatges, cal començar pels aspectes legals. Farem distinció entre els requeriments legals dels autònoms i les empreses per a crear una web de viatges online.

A nivell general:

 • Segons les últimes actualitzacions de les directives europees, no fa falta posseir un titule que t’acredite per a vendre serveis turístics.
 • Has de revisar les lleis que afecten les agències de viatges dins de la teua Comunitat Autònoma perquè poden variar de l’una a l’altra.
 • La Direcció General de Turisme de la teua Comunitat Autònoma ha de ser notificada i haver de tindre tota la informació respecte a la venda de serveis turístic que portaràs acabe.

Si t’establiràs com a autònom:

 1. El primer pas és personar-te en Hisenda per a presentar el model 036.
 2. Donar-te d’alta com a autònom. Per a això hauràs de presentar els següents documents:
  1. El comunicat d’alta d’assistència sanitària
  2. El document d’afiliació
  3. Un comunicat de l’alta de cotització
  4. Fotocòpia de l’IAE, del NIF i del CIF. Aquest últim només si eres una societat
  5. En cas de ser col·legiat, adjuntar també una fotocòpia del certificat
  6. Una vegada et dones l’alta en la Tresoreria General de la Seguretat Social, tens 30 dies naturals per a portar tota aquesta documentació fins a les seues oficines i oficiar la teua alta
 3. Demanar el Llibre de Visites, tant autònoms com empreses. 
 4. Demanar el número patronal si tens al cap contractar a algú més.

Si t’establiràs com a empresa:

 1. Presentar el certificat davant el registre mercantil que prova que no existeix una altra empresa que es cride igual a la teua.
 2. Obrir una nova compte bancari a nom de l’empresa.
 3. Elaborar l’escriptura i els estatuts de l’empresa davant un notari.
 4. Pagar l’Impost de Transmissions Patrimonials en Hisenda.
 5. Inscriure’t en el Registre Mercantil.

El teu nínxol de mercat

En el món de les agències de viatges hi ha molta competència. I encara que això sempre és una cosa bona, perquè et motiva a millorar, moltes vegades pot ser frustrant no obtindre tots els guanys que esperes malgrat estar fent-ho tot bé.

I és que en un mercat tan saturat, és important trobar un nínxol de mercat en el qual poder destacar i especialitzar-se. Aquests nínxols poden ser:

 • Creuers.
 • Tours culturals.
 • Viatges d’hiverne.
 • Llunes de mel.
 • Viatges a destinacions exòtiques. 

Com veus hi ha diferents opcions entre les quals triar. Has de tindre clar en què t’enfocaràs en crear una agència de viatges online perquè a vegades és pitjor voler abastar-ho tot, perquè podries no arribar a oferir un servei excel·lent en tots els casos. En canvi, treballant una o dues opcions pots arribar a destacar.

Quins aspectes s’han de tindre en compte per a muntar una pàgina web d’una agència de viatges?

 1. Definir el servei que vols donar als teus clients. El que comentàvem abans de trobar un nínxol de mercat en el centrar els esforços.
 2. Estar sempre al corrent de les novetats que van sorgint quant a eines digitals dins del mercat. Això et permetrà crear una pàgina web d’agència de viatges perfecta i així diferenciar-te de la competència.
 3. Recórrer a persones professionals per a crear la pàgina web. Contractar a personal si a més necessites crear un contingut de qualitat per a la web de manera constant. Si vols fer-ho pel teu compte acabaràs per no tindre temps. En Doowebs crearem la pàgina web de la teua agència de viatges perfecta.
 4. El disseny de la web té que s’atemporal, atractiu i professional perquè no es tracta de qualsevol botiga online. Vols que la gent acudisca a la teua pàgina i realitze reserves gràcies a l’efectivitat i practicitat del teu web. 

Muntaràs una agència de viatges online? Necessites crear una pàgina web per a la teua agència de viatges? En Doowebs t’oferim els millors resultats perquè aconseguisques els teus objectius online. Contacta’ns!