Top compressors d'imatges per a webs i tendes en línia

Top compressors d’imatges per a webs i tendes en línia

Els compressors d’imatges són una eina fonamental per a qualsevol blog i lloc web en general, especialment si es tracta d’una eCommerce.

És un procediment que consisteix a eliminar totes aquelles dades prescindibles per a reduir el pes dels arxius d’imatge, amb el objectiu de millorar el funcionament de la web o aplicació.

Però també és un factor determinant des del punt de vista del SEO On Page y el posicionamient web en general, entre altres avantatges que veiem a continuació.

Avantatges dels compressors d’imatges

Els recursos visuals són essencials per a reforçar la usabilitat web i que l’usuari puga tindre una experiència agradable… I representen prop del 50% del pes total d’una pàgina.

Això significa que gestionar-los malament suposarà, sí o sí, problemes importants de càrrega en la web. Alguna cosa que pot suposar un augment del percentatge de rebot, entre altres obstacles.

En general, aquests són els principals beneficis dels compressors d’imatges:

  • Reforçar el SEO. Google té molt en compte la qualitat de les imatges a l’hora de puntuar els llocs web, i penalitza especialment aquelles que pesen massa. Si el servidor detecta problemes en la velocitat de càrrega… Segurament tens problemes per a aparéixer entre els primers resultats de cerca.
  • Més espai d’emmagatzematge. Les imatges pesades ocupen un espai valuosíssim que pot ser molt útil per a altres continguts. Si aconsegueixes comprimir-les, disposaràs de més espai i podràs compartir arxius entre diferents canals sense problemes de velocitat. El que ens porta al següent avantatge.
  • Millora la velocitat de càrrega (Web Performance Optimization o WPO). Les imatges pesades són una de les causes més comunes dels problemes de velocitat d’una web. Alguna cosa que, a més d’enfadar a Google, causarà importants molèsties a l’usuari. Res que no es puga evitar millorant la gestió de les imatges per a accelerar la càrrega.
  • Adaptabilitat a diferents dispositius. El disseny responsive és imprescindible hui dia, ja que els usuaris accedeixen a Internet a través de diferents dispositius: mòbils, tauletes, ordinadors… Ajustar la web a la grandària de pantalla del dispositiu i comprimir les imatges farà que puguen visualitzar-se correctament des de qualsevol navegador.

Com comprimir les imatges

Com hauràs vist, és molt important cuidar les imatges de la web, però…

Com optimitzar-les?

Per a començar, cal conéixer el format de les imatges. Per a això, fixa’t en la seua extensió o en les propietats. Normalment serà un dels següents:

  • JPG: És el més utilitzat i reconegut. Té l’inconvenient que, en reduir la grandària de la imatge, perd qualitat.
  • PNG: Aquest format permet afegir transparències a la imatge i no perd qualitat en la compressió, de manera que pots utilitzar-lo per a pràcticament tots els elements de la web, principalment il·lustracions vectorials.
  • GIF: No és molt habitual perquè únicament serveix per a crear breus animacions però són molt pesades.
  • TIFF: Està pensat per a fotografies d’alta qualitat i amb molt de detall, per la qual cosa és un format de gran volum.

En general, PNG es el format més útil en la majoria de pàgines web. Una vegada conegues l’extensió de les teues imatges, només hauràs de definir la resolució que t’interessa, segons l’espai disponible per a elles.

L’important, en definitiva, és minimitzar el seu pes sense arribar a perdre qualitat de manera visible per a l’usuari.

Tot això pot sonar una mica complicat, però, per sort, existeixen diferents eines que permeten comprimir imatges d’una forma ràpida i senzilla. Vegem quines són les més utilitzades…

Millors eines per a optimitzar les imatges de la web

Internet ofereix solucions pràcticament per a tot. I una tasca tan important com la compressió d’imatges no anava a ser una excepció.

Et comentem a continuació els compressors d’imatges més destacats en l’actualitat:

Compressor.io

Encara que només suporta arxius de fins a 10 MB, és una de les eines més funcionals per a augmentar la velocitat sense perjudicar la qualitat d’imatge. De fet, no sols redueix el seu pes entorn del 80% o 90%, sinó que deixa pràcticament intacta la qualitat.

Compressgjpeg.com i compresspng.com

Igual que l’anterior, permeten minimitzar el pes sense afectar la qualitat. Però a més, en aquest cas també permeten convertir arxius a altres formats. Per exemple, de PNG a JPG.

Image Optimizer

Funciona de manera similar als anteriors, encara que té una peculiaritat: és una plataforma en línia molt senzilla que permet comprimir tota mena d’arxiu d’imatge amb un sol clic. A més, compta amb una aplicació que pots tindre instal·lada per a evitar pujar i descarregar imatges contínuament.

Aquestes són només algunes de les moltíssimes eines que existeixen per a comprimir imatges. Gratuïtes, de pagament, en línia, amb aplicació… Però no podem tancar aquest article sense esmentar altres grans com Caesium, Riot (només disponible per a Windows), Gimp (una alternativa gratuïta a Photoshop, i més senzilla) o Google’s Bonus Guetzli, desenvolupada pel mateix Google per a comprimir imatges JPEG.

En Doowebs ens dediquem a crear i disseny de pàgines web, així que, si necessites assessorament per a gestionar les teues imatges, contacta amb nosaltres i t’ajudarem a optimitzar el teu projecte en línia.

Demana pressupost sense compromís!