como-incrementar-ventas-online

8 estratègies per a incrementar vendes a la teua botiga en línia

Crear una botiga en línia és, hui dia, un recurs necessari per a aconseguir major productivitat i competitivitat en el teu negoci. El primer és comptar amb una bona plataforma per a la teua ecommerce i, per descomptat, oferir excel·lents productes.

Però en el món digital això no prou. En aquest mig, en el qual cada vegada existeix major presència comercial, has de fer més per a fer-te visible davant el teu públic objectiu i obtenir els ingressos que desitges.

I com assolir-ho? Has d’aplicar unes certes estratègies per a incrementar les vendes en línia, que t’ajuden a obtenir major trànsit web, a captar clients potencials i a oferir un servei més pròxim i personalitzat.

Estratègia 1. Aplica tècniques SEO

Aplicar tècniques per a l’optimització dels motors de cerca SEO incideix directament en la millora del posicionament i visibilitat del teu negoci. És una de les estratègies per a incrementar el trànsit i, en conseqüència, augmentar les vendes. Per a això deus:

 • Estudiar i inserir les paraules clau en el text, títols, URL, descripció de productes, etc. de la teua pàgina web.
 • Optimitzar la velocitat de càrrega de la web.
 • Inserir enllaços interns i externs, sempre relacionats al contingut.
 • Desenvolupar un disseny responsive, és a dir, que la teua botiga en línia puga visualitzar-se sense problemes en qualsevol dispositiu mòbil.
 • Optimitzar les imatges, vídeos i qualsevol arxiu o recurs audiovisual que utilitzes.

Estratègia 2. Utilitza el màrqueting de continguts

Crea i pública continguts interessants i de valor, que aporten coneixement a la teua audiència o que ajuden a solucionar les seues inquietuds o necessitats. Les claus que has de prendre en consideració són les següents:

 • Defineix els teus objectius: Incrementar les vendes, aconseguir major visibilitat i connectar amb el lector.
 • Estudia i defineix les característiques del teu públic objectiu.
 • Estableix un pla per a la publicació contínua del contingut. El principal mig és un blog, però també pots emprar les xarxes socials.

Estratègia 3. Empra l’email màrqueting

Una bona estratègia per a incrementar vendes en línia és la realització de campanyes d’email màrqueting. Consisteix a enviar periòdicament (diàriament, setmanal o quinzenal…) correus electrònics als contactes registrats en la base de dades de clients i clients potencials. Quina comunicació enviar? Entre les opcions estan:

 • La newsletter. Un butlletí digital per a informar les novetats i notícies relacionades amb la botiga.
 • El mailing. També és una publicació digital, però enfocada a la part publicitària del negoci. Serveix per a promocionar els productes i informar descomptes, ofertes, etc.

Estratègia 4. Optimitza l’experiència per al client

Sempre deus atendre les necessitats del client, conéixer què desitja i fer-li més fàcil el procés de selecció del producte, del pagament i recepció d’aquest. Això és fonamental per a millorar l’experiència de l’usuari en el teu web. Així que:

 • Planifica terminis de lliurament òptims. A més, informa el client la forma, temps i cost de l’enviament. En cas de ser un producte digital, has d’oferir una descàrrega amb enllaços segurs.
 • Ofereix un canal de pagament que siga còmode i ràpid per al client. Facilita diverses opcions de pagament.
 • Estableix polítiques per a garantir la recepció de queixes i la gestió de devolucions del producte o dels diners.

Estratègia 5. Analitza els resultats obtinguts

Elabora un pla per a analitzar els resultats obtinguts. És una acció necessària per a conéixer l’impacte positiu o negatiu de cada acció executada. Així pots modificar o afermar les estratègies per a incrementar les vendes en línia.

Una de les eines gratuïtes d’anàlisis i bastant completa és Google Analytics. En vincular-la amb la teua e-commerce t’oferirà dades relacionades al trànsit web, les conversions, els continguts més visitats, etc.

Si la teua botiga en línia també és present en xarxes socials, pots utilitzar eines dissenyades per a la seua anàlisi, com a:

 • YouTube Analytics, que et permet entendre el rendiment dels vídeos compartits en el teu canal, a través de les mètriques i altres informes. 
 • Instagram Insights, per a conéixer les dades sobre la interacció dels usuaris amb el compte de la teua botiga, amb les publicacions, històries, etc.

Estratègia 6 Utilitza el poder de les xarxes socials

És important que la teua botiga en línia tinga presència activa en les xarxes socials que més utilitze la teua audiència i que siguen compatibles amb la naturalesa del teu negoci. Comparteix continguts, aplica tàctiques per a incentivar la participació i sempre respon les interrogants dels teus seguidors.

Amb una bona gestió en les xarxes socials, a més de guanyar visibilitat per a la teua botiga i obtenir seguidors, podràs generar tràfic per al teu negoci en línia. És de les estratègies per a incrementar les vendes en línia que més s’usen.  

Existeixen xarxes com Instagram o Facebook que ofereixen l’opció per a mostrar el catàleg de productes, amb imatges, descripcions i preus, a més redirigeixen a l’usuari a la teua botiga perquè realitze la comanda i efectue el pagament.

Estratègia 7. Crea promocions amb dates límits

La majoria dels consumidors mostren un interés major en un producte quan és més difícil adquirir-lo. Per tant, anuncia existències limitades, ofertes per temporada, dates límits per a una determinada oferta o la terminació de l’inventari.

Quan agregues dates, límits als descomptes o a la disponibilitat d’algun producte el possible client posseeix menys temps per a prendre la decisió i major possibilitat que faça la compra. Aquesta és una excel·lent forma de despertar l’interés en l’audiència.

Per descomptat, sempre deus complir les dates pautades per a començar o culminar les promocions. És una manera de projectar serietat davant el teu públic.

Estratègia 8. Assessora’t amb especialistes de màrqueting digital

Una altra important estratègia per a incrementar les vendes en línia és comptar amb especialistes del màrqueting digital. Ells t’ajudaran a analitzar i planificar les tàctiques que realment s’adapten a la teua empresa i a la naturalesa del producte o servei que comercialitzes.

Assessorar-te amb una agència de màrqueting digital en línia t’ajudarà a definir, atraure i captar al client potencial. D’aquesta manera sempre utilitzaràs els canals precisos per a connectar amb ell.

Desitges aplicar les millors estratègies per a incrementar les vendes en línia a la teua botiga? Has de començar per tindre un disseny i desenvolupament web que cause una impressió positiva i optimitze l’experiència d’usuari. En Doowebs, fem desenvolupament de pàgines web en valència, t’ajudem amb aquest pas tan rellevant. Contacta’ns per a obtenir un pressupost sense compromís!