diseno-mobile-first

Com crear una web Mobile First

El món és a les nostres mans. No podem negar que tots portem damunt un telèfon intel·ligent i, amb ell, accedim a desenes de pàgines cada dia. Hui volem explicar-te quines són els avantatges del disseny web mobile first i com pots aplicar-ho en el teu pròxim projecte. 

Avantatges d’una web mobile first

1. Millora el posicionament SEU

Un dels grans avantatges que ofereix el disseny mobile first és que tindràs un millor posicionament orgànic en els cercadors. Aquelles pàgines que estan pensades per a optimitzar l’experiència de l’usuari en dispositius mòbils tenen una major facilitat per a aparèixer en les primeres posicions de Google.

2. Ofereix millor visibilitat 

No és cap secret que cada vegada més, les persones utilitzem el telèfon mòbil per a accedir a internet. Gràcies als dissenys mobile first aconseguim crear una web perfecta tant per a les dimensions com per a la capacitat de rendiment d’aquests dispositius. Això fa que la pàgina es veja millor, es capten més leads i augmente la ràtio de conversions. 

3. Fomenta la creativitat del disseny

Encara que les limitacions que ens trobem en dissenyar una web per a dispositius mòbils puguen semblar un problema, podem capgirar la situació per a utilitzar-la en el nostre benefici. Hem de buscar solucions innovadores i una usabilitat pensada en el maneig digital per a oferir una experiència d’usuari satisfactòria.

➔ Et pot interessar: Experiència d’usuari i usabilitat: diferències i similituds

4. S’adapta fàcilment a ordinadors

A diferència de les pàgines web responsive, que es creen en primer lloc per a PC i després s’adapta una nova versió a mòbil, el mobile first es converteix de manera molt senzilla en una web preparada per a majors resolucions. Els recursos necessaris per a fer aquesta transició són molt menors que els que necessita una pàgina responsive.

7 consells per a fer una web mobile first

1. Ofereix la màxima funcionalitat als usuaris

El primer consell que podem donar-te per a aconseguir una pàgina web que agrade als teus visitants és centrar-te en el merament important per a ells. Elimina tot el que puga resultar ‘molest’ i accessori, afavorint un disseny minimalista que prioritze les funcionalitats que aporten valor a l’usuari.

2. Facilita les operacions amb el cercador i el menú

Tots sabem que els dits no són tan precisos com el cursor d’un ordinador, per això és fonamental facilitar el seu ús a qui visite la web. Mostra un menú xicotet i amb les categories ben definides, i prepara un cercador (sempre en la zona superior del disseny) amb resultats rellevants i la possibilitat de filtrar-los.

3. Aposta per la fluïdesa del disseny

Abans parlàvem de la diferència entre responsive i mobile first, i és que ací hem de posar el foco en crear un disseny que siga versàtil i aprofite els avantatges d’un selector CSS com a “min-width” perquè l’espai es distribuïsca de la millor forma. Amb això, també simplificarà el treball del desenvolupament, ja que no tindràs la necessitat que el dissenyador treballe amb múltiples entorns de pantalla per a diferents dispositius.

4. Aprofita totes les possibilitats d’un mòbil

Esmentem també entre els avantatges del mobile first la possibilitat d’explotar la creativitat per a aconseguir millors resultats. Un dispositiu mòbil ofereix moltes més opcions que un ordinador de sobretaula, i podràs experimentar en el teu disseny web amb l’ús del GPS, el moviment de l’acceleròmetre, la connexió Bluetooth o els gestos enfront de la pantalla.

5. Destaca una anomenada a l’acció principal

Més enllà de les diferents intencions que pugues tindre en crear el teu lloc web, és important que centres la teua atenció en un CTA clar i cridaner, preferiblement en la pàgina principal. Això farà que siga més senzill arribar a ella i realitzar l’acció definida, sense haver de navegar entre menús i subpàgines per a trobar-la.

6. Mitjana Queries per a jugar amb l’aparença de la pàgina

A través del CSS3 i els Media Types, aquests Media Queries permeten canviar la distribució i la manera de mostrar els elements d’un disseny, sempre depenent de la grandària del dispositiu. Així, podrem mostrar o ocultar diferents etiquetes, ajustar la relació d’aspecte o la quantitat de columnes que es veuen o fins i tot els colors i el fons.

7. Potència la teua botiga en línia

Els consells que t’estem assenyalant ací són perfectament aplicables a qualsevol pàgina web, fins i tot a una botiga en línia. Permet als teus visitants navegar de manera senzilla per la botiga, oferint-los tota la informació necessària i amb fotografies d’alta resolució. Tingues en compte les dimensions dels dispositius quan crees formularis, passarel·les de pagament o aparega un missatge d’error.

8. Aplica les millores contínues en el teu disseny

Finalment, creiem que és imprescindible que tingues un enfocament conegut com progressive enhancement o millora progressiva, que et convide a renovar i actualitzar tant el contingut com els estils de presentació del teu disseny.

Ara que ja coneixes una mica més sobre el disseny web mobile first i diferents maneres d’aplicar-ho, és hora de posar-se a la feina! Amb una mica d’assaig i error, aconseguiràs molt bons resultats i no tardaràs a aprofitar totes les virtuts d’aquests dispositius. Contacta amb Doowebs perquè un equip de professionals t’ajude amb els teus dissenys web mobile first.