idiomas

Millora de SEO a pàgines amb diversos idiomes sense redirigir automàticament

En les webs amb pàgines en diversos idiomes, una practica habitual per a millorar l’experiència de l’usuari és redirigir la web a la pàgina amb l’idioma del navegador de l’usuari si esta existix. Esta pràctica és penalitzada per Google de cara al posicionament SEO, ja que entén que s’està encobrint l’enllaç i enganyant a l’usuari per a obtenir algun benefici.

Posar al visitant en la pàgina amb el mateix idioma del seu navegador (si eixe idioma existeix) és una pràctica senzilla amb poc codi, ja que l’idioma del navegador que visita la web és conegut i pot ser redirigit basant-nos en això.

Així si el visitant té. Per exemple, el navegador en espanyol i la nostra web té per defecte un altre idioma, podem redirigir a l’usuari a la pàgina d’espanyol, si este existix o anar a la pàgina configurada amb l’idioma per defecte.

Millora de SEO a pàgines amb diversos idiomes sense redirigir automàticament

La variable HTTP_ACCEPT_LANGUAGE en els seus dos primers caràcters ens dóna l’idioma

substr($_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"],0,2)Millora de SEO a pàgines amb diversos idiomes sense redirigir automàticament

i amb això, si disposem del dit idioma en la nostra web, podem redirigir-lo a aquesta.

Si utilitzem el plugin de traducció WPML podem automatitzar este procés simplement indicant-ho en el dit plugin en els seus ajustos:

Millora de SEO a pàgines amb diversos idiomes sense redirigir automàticament

o desactivar-ho per a evitar la penalització de Google.

Davant d’esta situació l’opció que ens queda és habilitar un selector o botó que permeta a l’usuari canviar d’idioma una vegada s’incorpore a la web, suggerint-li l’idioma del seu navegador.

Google aconsella que es permeta als usuaris canviar d’idioma. Així si es tenen diverses versions de pàgina indica que cal afegir hiperenllaços a altres versions d’idioma de la pàgina, permetent a l’usuari seleccionar l’idioma desitjat. I cal evitar redirigir automàticament a l’usuari en funció de l’idioma detectat, perquè és possible que amb això s’impedisca que l’usuari i els motors de busca vegen totes les versions de la dita pàgina.

Millora de SEO a pàgines amb diversos idiomes sense redirigir automàticament

La nostra proposta és afegir un plugin que automatitze este procés en WordPress que utilitze el plugin de traducció WPML.

Ací et facilitem l’enllaç a este plugin, que està disponible de forma gratuïta en la nostra web. Descarregar i instal·lar en el teu web de WordPress. Una vegada instal·lat, activa-ho i podràs configurar el format i el text que apareixerà com un barra a l’ingressar un usuari a la web, suggerint-li l’idioma a què canviar si este existix en les traduccions de WPML.