diseno-web-prestashop

Passos per a fer el disseny de la teua pàgina web en PrestaShop

Crear una botiga en línia és un projecte que va més enllà de la construcció d’una pàgina web. A més d’aconseguir que funcione correctament, també has de proporcionar-li un disseny que definisca i projecte la identitat de la teua marca i, al mateix temps, siga funcional i atractiva per als visitants, clients i possibles compradors. En Doowebs som professionals del Disseny de botigues en línia

En aquest context, PrestaShop és una de les millors plataformes per a crear el teu comerç electrònic. A través d’aquest CMS pots obtenir fàcilment la teua pàgina, utilitzant multitud d’eines i temes per a personalitzar el teu negoci en línia.

Com fer-ho? Com crear una pàgina web amb Prestashop i personalitzar-la? Només has de seguir els següents passos per a obtenir un disseny web PrestaShop a la mesura de la teua empresa.

Pas 1. Contracta el servei d’hosting

Tria el teu nom de domini i contracta una empresa que preste servei d’hosting, és a dir, l’espai en el qual allotjaràs la teua botiga en línia.  

Pas 2. Descàrrega PrestaShop

PrestaShop és una plataforma gratuïta. Així que, el següent pas és descarregar el seu programari des de la pàgina oficial. Aquest procés et generarà en l’ordinador un arxiu Zip que hauràs de descomprimir

Pas 3. Crea una base de dades

D’acord amb les condicions indicades pel teu proveïdor d’hosting, crea una base de dades per a la informació, arxius i imatges més importants que hauran d’estar disponibles en la teua e-commerce.

Pas 4. Instal·la PrestaShop

Càrrega a l’hosting els arxius descomprimits que prèviament has descarregat. Utilitza un programa FTP per a pujar aquests arxius. 

En aquest pas contacta al teu proveïdor d’allotjament perquè et proporcione les dades necessàries. Cerciora’t que el procés es realitze de manera correcta.

En finalitzar la càrrega, deus entrar en el domini de la teua botiga i iniciar la instal·lació. Allí t’apareixerà la finestra de l’assistent:

  • Selecciona l’idioma i accepta els termes i condicions.
  • Introdueix les dades requerides de la botiga: nom de la botiga, activitat principal, país, nom, cognom, correu electrònic i contrasenya de la botiga.
  • Completa la informació necessària per a configurar la base de dades: direcció del servidor, nom de la base de dades, sistema d’accés, contrasenya, etc.
  • Comprova la connexió de la base de dades i prem següent per a iniciar la instal·lació.

Llest! Ara personalitza la teua botiga, adequa el disseny web PrestaShop

Pas 5. Selecciona el tema més adequat per a la teua botiga

A la botiga que acabes de crear, el disseny web PrestaShop és d’una plantilla que el CMS utilitza per defecte. Encara que és agradable, conté elements molt funcionals i és d’ús senzill, és necessari que la canvies i personalitzes la interfície segons la identitat corporativa del teu negoci.

Sobre la base d’això, és necessari que seleccions el tema PrestaShop més adequat a la teua botiga en línia. Un tema que s’alinee amb l’objecte de negoci i amb les necessitats del client, que tinga un aspecte professional i que tinga múltiples eines per a l’adequació.

Personalitza els colors, la tipografia, com mostres els productes, les seues vistes ràpides, etc. Assegura’t que el tema que tries també tinga la capacitat d’adaptar-se als dispositius mòbils.

Pas 6. Configura el teu catàleg de productes

Des del panell de control, en el compte d’administrador, gestiona la secció de catàleg per a una completa personalització del disseny web PrestaShop. Des d’allí podràs afegir tot el contingut relacionat amb els productes que desitges oferir. Entre la informació a carregar es troben els preus, les descripcions tècniques, els codis, etc.

Proporciona una identificació única a cada producte, per a evitar que la informació dels quals estiguen carregats es modifique.

També tens l’opció de realitzar la càrrega massiva del catàleg, a través d’arxius .csv.

Pas 7. Configura els mètodes de pagament

Per a un disseny web PrestaShop còmode, configura els mètodes de pagament que siguen convenients per al teu model de negoci i per a la facilitat dels clients. Normalment, has d’instal·lar algun complemente per a crear un entorn de pagament sense problemes.

Paypal és una de les opcions més populars i fàcils de configurar a la botiga PrestaShop, També pots afegir altres e-wallets, targetes de dèbit, targetes de crèdit, etc. Fins i tot, si la teua botiga es troba en el mercat internacional, tens la possibilitat de configurar diversos tipus de monedes.

Perquè les passarel·les de pagament siguen un recurs segur, és necessari que instal·les un certificat SSL. És la forma de proporcionar seguretat a tota la pàgina web PrestaShop.

Pas 8. Configura els mètodes d’enviament i lliurament de les comandes

Selecciona els mètodes d’enviament i lliurament de la comanda. Sempre d’acord amb la ubicació del magatzem o botiga física i a l’àrea geogràfica dels teus potencials clients.

Pas 9. Estableix els paràmetres de la botiga

En aquest últim pas, determina i configura els altres paràmetres de la teua e-commerce, com els paràmetres d’opcions de compra, opcions de seguretat, condicions de manteniment, de rendiment, etc.

També configura les eines de cerca, per a una millor experiència d’usuari, utilitzant les paraules i etiquetes apropiades i precises.

Bàsicament, aquests són els passos per al disseny web PrestaShop de la teua botiga. Però sempre tindràs l’oportunitat d’incloure més elements, o de modificar-los, per a oferir un millor servei al client, comptar amb una pàgina més atractiva, més fàcil d’usar, amb més recursos d’interacció, etc.

Pots instal·lar mòduls que incrementen les funcionalitats de la teua pàgina web. Agrega més seccions o pàgines a la botiga, inclou suports per a diversos idiomes, afig eines per a l’anàlisi SEU, etc.

Saber com crear una pàgina web amb Prestashop és necessari. Però sempre tindràs l’opció de deixar la teua botiga en línia en mans de desenvolupadors web experts. Ells poden ajustar el disseny de la teua e-commerce a la personalitat de la teua marca.

Necessites l’assessoria directa per al desenvolupament i disseny web PrestaShop del teu negoci? Contacta’ns. En Doowebs ens especialitzem en disseny web valència, mitjançant diverses plataformes CMS o amb programació web a mesura. A més, comptem amb el servei de allotjament web.