La importància de tindre WordPress i els plugins actualitzats

La importància de tindre WordPress i els plugins actualitzats

WordPress és un sistema que serveix per a publicar i gestionar el contingut del teu web d’una forma fàcil i bastant intuïtiva. Igual que altres sistemes de gestió de continguts, o CMS, per a ampliar les seues funcions requereixen la instal·lació d’una sèrie de plugins, les característiques de la qual depenen de les eines que es desitgen incorporar en la pàgina web.

Tant WordPress com les seues plugins es troben en constant actualització per part dels seus programadors. Així que és vital que també els mantingues actualitzats en el teu portal web. És part del manteniment que has de procurar a la web i és l’única forma de garantir un bon funcionament.

Coneixent més WordPress

WordPress és un dels CMS més utilitzats en el món. El seu ús és tan senzill que pot ser emprat per principiants per a desenvolupar les seues pròpies pàgines web i, per descomptat, també els programadors experts ho fan servir, aconseguint personalitzar-ho i flexibilitzar-ho al màxim.

WordPress es descarrega i instal·la de manera gratuïta, a més el seu codi és obert. El que vol dir que qualsevol pot tindre accés al seu codi, desenvolupar-lo i millorar-lo. Clar, has de pagar pel hosting si desitges crear la web, també has de pagar per a adquirir o actualitzar plugins premium.

Per què actualitzar WordPress i els seus plugins

Una de les característiques de WordPress és que està en constant evolució, sempre presentant actualitzacions que ofereixen millores al programari i característiques més completes i segures.

Això mateix passa amb els diversos plugins de WordPress. I encara que moltes vegades existeixen plugins molt antics que continuen funcionant, també és cert que no és el més recomanable, perquè, normalment, el desenvolupador els ha abandonats i no els ha realitzat més manteniment.

Entre les raons per a actualitzar WordPress i els plugins que hages instal·lat en la pàgina web es troben les següents:

  1. Gaudir de noves funcions

Recorda que WordPress està constantment en desenvolupament. Per això, en instal·lar les noves versions podràs gaudir de les noves opcions i funcions que pots incorporar a la teua pàgina, ja siga per a millorar l’experiència d’usuari, perquè siga més fàcil la teua gestió o, simplement, per a major seguretat.

  1. Evitar les incompatibilitats

Sempre has d’instal·lar les noves actualitzacions, tant de WordPress com dels plugins que utilitzes en el teu web. De no fer-ho, qualsevol instal·lació d’un nou tema o plugins pot fer sorgir alguna incompatibilitat

Això es deu al fet que els desenvolupadors sempre estan pendents de condicionar o actualitzar els plugins d’acord amb l’actualització que mostra WordPress.

  1. Mantindre o millorar la velocitat de càrrega

Sempre l’actualitzar WordPress portarà majors velocitats de càrrega a la teua pàgina web. Recorda que la velocitat amb la qual carrega el teu web és un factor que Google valora molt per al posicionament i els usuaris el tenen en compte a l’hora de visitar les pàgines. Així que, mentre més lenta siga la web, més complicat serà tindre un bon resultat en les SERP’s.

Et pot interessar Com millorar la velocitat de càrrega de WordPress

  1. Cuidar la seguretat

Quan deixes en la web versions desactualizadas de WordPress, de les seues plugins o de qualsevol altre CMS, també estàs deixant portes vulnerables perquè hackers malintencionats ataquen la teua plataforma web.

Per això, moltes de les versions actualitzades que trauen els desenvolupadors es deu al fet que corregeixen problemes de seguretat. Així que, en actualitzar WordPress i els seus plugins estaràs cuidant el teu lloc de les males accions, perquè reforces la seguretat de la web.

Paral·lelament, voldràs tindre en compte els plugins i trucs de seguretat de WordPress

  1. Optimitzar la pàgina web

A més de la velocitat de la teua pàgina web, les actualitzacions que sorgeixen de WordPress i les seues plugins sempre tindran el propòsit de millorar la navegació, l’experiència d’usuari i la seua gestió. Perquè també millora el seu rendiment i la seua interfície.

Recomanacions per a actualitzar WordPress

Abans d’actualitzar WordPress i els plugins, pots seguir les següents recomanacions:

  • Crea una còpia de seguretat. Abans de començar l’actualització has de realitzar una còpia de seguretat a la teua pàgina web. Això serveix per a preveure qualsevol falla durant la instal·lació que puga afectar la integritat del portal.
  • Espera uns dies per a actualitzar. Després que estiga disponible l’actualització, és recomanable que esperes uns dies per a actualitzar WordPress o els plugins. Perquè si l’actualització té algun problema, el desenvolupador tornarà a actualitzar-la.
  • Comprova la compatibilitat. És primordial que comproves el compatible que són els plugins o les plantilles que estàs utilitzant amb l’actualització de WordPress que penses instal·lar. És la millor manera de garantir el funcionament íntegre del teu web.
  • Activa la modalitat de manteniment. És veritat que actualitzar WordPress és, generalment, un procés ràpid. Però per a no causar problemes als usuaris és millor avisar-los que la pàgina està en manteniment.
  • Espera la notificació de WordPress. WordPress compta amb un sistema per a notificar-te quan es troben disponibles les actualitzacions. Podràs visualitzar-les en el panell de control. A més, l’administrador serà notificat mitjançant correu electrònic.

Sempre has de tindre clar que el crear una pàgina web és un pas important per a la teua visibilitat. Però també has de ser conscient que no és l’única cosa que cal fer. Perquè a més de crear la teua pàgina, has d’estar pendent de la seua seguretat, de la seua integritat i del seu correcte funcionament.

I això no sols és vàlid per al teu posicionament en Google i garantir la teua existència en internet. També és important per a poder oferir una excel·lent experiència als qui et visiten. Recorda que, al final, són ells, els usuaris, els qui tenen més pes per a aconseguir la presència que busques tindre en la web.

En cas de no posseir l’experiència necessària per a l’actualització de la teua pàgina web, sempre és recomanable comptar amb professionals en l’àrea. Perquè, a més d’actualitzar WordPress, podran aconsellar-te la instal·lació dels plugins que realment necessites segons el tipus de pàgina que tingues.

I si desitges començar de zero, si desitges crear una nova pàgina web, només explica’ns el teu projecte. Perquè en Doowebs estem especialitzats en el creadors de pàgines web en valència per a e-commerce, per a pàgines corporatives, per a blog professionals o personals, en el desenvolupament web amb WordPress i en el màrqueting digital.