mantenimiento-web-en-WordPress

Manteniment web en WordPress: amb quina freqüència hem de realitzar-ho i punts que hem de revisar

Comptar amb una pàgina web és, hui dia, una tasca senzilla de realitzar gràcies als sistemes de gestió de continguts com WordPress. Però després que la web es trobe en funcionament és vital acomplir algunes tasques de manteniment.

L’única manera de garantir que la teua pàgina estiga protegida d’amenaces cibernètiques i que funcione de manera òptima és coneixent les diferents tasques de manteniment web en WordPress que has de realitzar i la freqüència amb la qual és necessari que les executes.

En què consisteix el manteniment web? Amb quina freqüència cal realitzar-ho?

El manteniment web de WordPress consisteix en l’execució de diverses tasques per a optimitzar la teua pàgina web, mantenir-la protegida i assegurar el seu alt rendiment.

Així que, aquestes tasques, a més d’incloure actualitzacions i resguardar la base de dades, també significa reparar enllaços trencats, eliminar complements inactius i revisar el funcionament general, entre altres accions.

Cada tasca de manteniment necessita una freqüència diferent. Algunes han de realitzar-se de manera setmanal, unes de forma mensual o trimestral i altres es realitzen cada any.  

Algunes tasques setmanals de manteniment del teu WordPress

Entre les tasques que has de realitzar, almenys, una vegada a la setmana es troben:

 1. Visitar el teu lloc web

Pot semblar simple o innecessari. Però visitar com a usuari el teu lloc web, explorar-lo i utilitzar les principals funcions és una tasca clau per a detectar errors o problemes que, com a administrador des del teu panell de control, no has notat.

 1. Actualitzar WordPress, temes i plugins

Cada setmana és necessari que verifiques si existeix alguna actualització del nucli de WordPress, dels temes o plugins que tingues instal·lats. D’existir, realitza l’actualització immediatament. És essencial per a la protecció de la teua pàgina web i per a assegurar el seu funcionament òptim.

 1. Fer una còpia de seguretat

Pots instal·lar un plugins per a obtindre còpies de seguretat de manera automàtica cada cert temps. Però si encara no has automatitzat aquest procés i el teu servidor web no el proporciona, llavors és vital que realitzes manualment una còpia de seguretat de la teua pàgina.

En el cas que el teu web siga estàtica, no realitzes publicacions de blog i no existeixen comentaris, la còpia de seguretat pots realitzar-la mensualment.

 1. Verificar Google Search Console

Aquesta tasca has d’executar-la si has connectat el teu WordPress amb Google Search Console. En el cas que Google haja detectat algun inconvenient amb el SEU de la teua pàgina web, la consola de cerca de Google t’assenyalarà l’alerta.

Algunes tasques mensuals de manteniment web del teu WordPress

Entre les tasques de manteniment web que poden executar-se de forma mensual estan:

 1. Verificar la velocitat i el rendiment del teu web

És essencial que les pàgines web carreguen ràpidament, tant per a proporcionar una bona experiència a l’usuari com per a aconseguir les primeres posicions en els motors de cerca.

Pots utilitzar Google PageSpeed. És una eina en línia i gratuïta que analitza la velocitat i el rendiment de la teua pàgina, tant en la versió d’ordinador com en mòbils.

→ Et pot interessar: Com millorar la velocitat de càrrega de WordPress

 1. Comprovar el SEO

Si el trànsit SEO és rellevant per a tu o per a la teua empresa, llavors has de comprovar-lo. Empra eines d’anàlisis. Per exemple, Ubersuggest, és una aplicació en línia que et mostrarà un informe del teu trànsit orgànic per mes.

També és important que revises les dades que aporta Google Analytics sobre el teu web.

 1. Executar una anàlisi de seguretat

Executa escanejos de seguretat amb la finalitat de detectar qualsevol problema amb la protecció del teu web. Aquesta anàlisi pots fer-ho des de la teua plugin de seguretat de WordPress, generalment, tots aquests complements inclouen aquesta funció.

 1. Verificar l’existència d’enllaços trencats

Els enllaços trencats disminueixen el nivell d’experiència de l’usuari en el teu web i poden interferir en els motors de cerca que rastregen les pàgines.

Per a verificar si la teua pàgina presenta algun, pots instal·lar un plugins d’auditoria de WordPress. Aquesta eina verificarà qualsevol problema i realitzarà un llistat dels enllaços trencats.

Algunes tasques anuals de manteniment web en WordPress

Cada any és important que realitzes les següents accions:

 1. Canviar la contrasenya

Una de les mesures de seguretat bàsica és canviar la contrasenya, almenys, una vegada a l’any. Assegura’t que la contrasenya siga única i segura. A més, empra altres tàctiques com, per exemple, limitar els intents d’inici de sessió.

 1. Eliminar o desactivar els plugins no essencials

Cada plugins que instal·les en el teu web crea un potencial risc per a la seguretat i, a més, pot disminuir el rendiment de la pàgina. Per tant, cerciora’t que només tingues instal·lats els plugins que realment empre el teu lloc web. Els altres, els no essencials, elimina’ls o desactiva’ls.

 1. Optimitza el contingut

Realitza una auditoria del contingut de la teua pàgina per a conéixer quin contingut és ineficaç i quin contingut agrada més a l’usuari.

 • Elimina el contingut ineficaç o que no és llegit pels usuaris. Pots fusionar-ho amb altres continguts o fer un canvi d’enfocament.
 • Actualitza els continguts que agraden als usuaris. Incrementa el seu valor afegint informació que interesse als lectors.

Per què és necessari realitzar manteniment web en WordPress?

El nucli de WordPress es troba en constant actualització per a mantenir a l’avantguarda contra les amenaces informàtiques, corregir errors i agregar noves funcions.

Com a conseqüència, els desenvolupadors de temes i plugins de WordPress també presenten les seues actualitzacions. A més, entreguen innovacions que automatitzen algunes tasques i permeten la integració amb altres eines.

Des d’un altre angle, estan els canvis de la teua pròpia web, publicació de nou contingut, canvi de disseny, comentaris, nous subscriptors, etc.

Per tant, per a mantenir una pàgina web actualitzada, que funcione correctament, que oferisca una excel·lent experiència a l’usuari i estiga protegida contra les amenaces cibernètiques, és imprescindible que faces les tasques setmanals, mensuals i anuals de manteniment web de WordPress.

Aquests beneficis fan que el preu del manteniment web en WordPress, o l’esforç i atenció que comporta passen a un segon pla.

Sempre és recomanable comptar amb la assistència de la teua agència de desenvolupament web de confiança. A més d’ajudar-te amb el teu disseny podran assistir-te en el manteniment web necessari.

En Doowebs, agència de disseny de pàgines web, t’assessorem i assistim en la gestió de la teua pàgina web.