diseno-web-flat

Què és un disseny web flat i quins són els seus avantatges

En l’actual era digital les pàgines en línia són la carta de presentació de les marques, i per això saber triar el disseny web adequat és més que essencial.

El disseny web és el que aporta a la pàgina els elements visuals que identifiquen a l’empresa i transmeten la seua identitat corporativa. I d’acord amb la ubicació, color i quantitat d’elements que integre es poden aconseguir, en major o menor proporció, captar l’atenció de l’usuari i obtenir uns certs beneficis.

Entre els tipus de disseny web es troba el disseny web flat. Es tracta d’un enfocament minimalista que posa el focus en el contingut i que presenta uns certs avantatges, com la usabilitat i un impacte positiu en el SEU.   

Què és un disseny web flat?

El disseny web flat, o disseny pla, és una tendència de disseny que empra formes simples, nítides, amb colors brillants i sobris per a crear elements bidimensionals 2D, que s’adapten tant a la interfície de la web com a la de dispositius mòbils.

És un estil de disseny web que aparta els elements innecessaris que poden crear una aparença 3D, com les textures, les ombres i els degradats. Centrant-se, principalment, en la tipografia i el color.

La característica principal d’un disseny web pla és la seua simplicitat. Pel que conté menor informació i ofereix la possibilitat de millorar la velocitat de càrrega de la pàgina.

Característiques que defineixen a un disseny web flat o minimalista

Utilitzant el disseny web flat es poden crear pàgines en línia minimalistes, elegants, de disseny atraients i amb estils increïbles. 

Però, com en tot disseny, és essencial assegurar-nos que les característiques d’aquest estil o tendència siguen adequades per a l’audiència.

Les principals característiques que defineixen al disseny pla són:

 • Formes simples. El disseny pla utilitza l’art vectorial, simple i bidimensional, per a la representació d’objectes. Eliminant tota imatge complexa o d’efecte realista.
 • Textures mínimes. En aquesta mena de disseny es minimitzen les textures. Les imatges són 2D, no contenen ombres o degradats complexos.
 • Colors brillants i limitats. El disseny web minimalista empra colors brillants per a emetre senyals visuals als usuaris, creant vincles emocionals amb ells. Normalment, s’utilitzen pocs colors que es trien acuradament. Arribant-se moltes vegades a usar un disseny monocromàtic.  
 • Tipografia simple. Per a facilitar la lectura, en el disseny web flat se sol utilitzar:
  • Tipografia sense serifs, és a dir, sense el xicotet traç final o rematada que adornen els extrems dels caràcters tipogràfics.
  • Lletra de grandària gran.
  • Títols/subtítols molt curts i directes.

Avantatges d’un disseny web flat o “disseny pla”

El disseny web flat és una tendència que s’ha enfortit gràcies als seus següents avantatges:

 1. Millora la usabilitat

El disseny web pla fa que la pàgina siga de fàcil navegació. Aquest estil no té elements complicats ni excessiva decoració, per tant, mostra a l’usuari el que realment necessita veure i comprendre per a fer ús de la plataforma en línia.

 1. Ajuda a obtenir majors conversions

El disseny web minimalista, en ser tan simple, elimina qualsevol element innecessari que puga causar distracció als visitants. El que facilita l’exposició visual de les eines que afavoreixen a la conversió.

Per exemple, les caixes de subscripció o els botons que redirigeixen a la compra es tornen més efectius perquè no competeixen amb elements decoratius. A això també ajuda l’ús de colors vibrants.

 1. Afavoreix l’increment de la velocitat de càrrega

El disseny web flat empra gràfics simples, per tant, la grandària dels arxius que utilitza és xicotet. El que incideix de manera positiva en la velocitat de la pàgina, en facilitar-li que carregue en menor temps.

En conseqüència, el disseny flat també ajuda a oferir una millor experiència d’usuari i a elevar la posició en els motors de cerca.

 1. S’adapta a la interfície web i mòbil

El disseny pla utilitza gràfics vectorials escalables, pel que canviar-los la grandària resulta una acció fàcil i ràpida per als navegadors. Convertint-se en un disseny altament eficient per a donar-li a la pàgina la capacitat d’adaptar-se a les pantalles de dispositius mòbils, sense la pèrdua de cap element.

 1. Facilita el manteniment web

A escala de programació, resulta més senzill desenvolupar una interfície més simple. I el mateix succeeix amb el manteniment. Mentre més simple siga el disseny web, el seu manteniment necessitarà menys treball.

En un disseny web flat la resolució d’errors i la inclusió de contingut o elements nous a la pàgina resulta un treball menys complex.   

 1. Fa que el contingut destaque

El disseny pla és un estil que empra les menors distraccions visuals possibles, emprant l’anomenat “espai en blanc”. Per tant, el focus d’atenció de l’usuari es dirigeix sobre el text.  

És un disseny que utilitza colors contrastants i una tipografia amb caràcters grans i de fàcil lectura, fent que destaquen els textos o fragments de continguts més importants.

 1. Ajuda al posicionament SEO

Un disseny minimalista ofereix una interfície simple i gràfics que faciliten la càrrega ràpida de la pàgina. També facilita a la web una perfecta adaptació a la interfície mòbil.

Totes aquestes potencialitats són tingudes en compte pels algorismes dels motors de cerca. En conseqüència, les pàgines amb un disseny web flat poden obtenir millor posicionament SEU.

L’objectiu general del disseny web pla és el de simplificar l’experiència de l’usuari i eliminar els punts de distracció. És un estil que ajuda a prioritzar el contingut i a transmetre el missatge d’una forma clara i simple. Sent una excel·lent opció per a les marques que desitgen una pàgina en línia de fàcil navegació.

El disseny web flat també és atractiu a la vista, és un disseny minimalista que no passa de moda i que pots implementar quan ho desitges. Perquè sempre és possible redissenyar la interfície per a facilitar l’experiència de l’usuari.

En Doowebs som experts en el disseny web. T’assessorem i assistim en el desenvolupament i disseny de la teua pàgina web, de la teua e-commerce o la teua web corporativa. Explica’ns el teu projecte i t’ajudarem a crear-lo.

➔ Et pot interessar: La importància del disseny per a l’èxit d’una pàgina web.